Bachelor party

Bachelor party

Ένα ξενόφερτο έθιμο με το οποίο συνηθίζουμε να γιορτάζουμε την τελευταία μέρα της <<ελευθερίας>> μας. Μια μέρα- καλύτερα ένα βράδυ- πριν από τον γάμο, που αποφασίζουμε να γλεντήσουμε μέχρι τελικής πτώσεως. Έτσι τιμάμε και τις τελευταίες μας ώρες σαν ελεύθεροι, αλλά και την επομένη μέρα που σηματοδοτεί τον αιώνιο βίο με τον άνθρωπο της ζωής μας. Μαζί με αγαπημένους φίλους και φίλες, καθώς και κοντινούς συγγενείς, ο άνδρας και η γυναίκα απολαμβάνουν ένα τελευταίο ανέμελο βράδυ, συνήθως ξεχωριστά.

Καθώς το ελληνικό έθιμο, θέλει τη νύφη μακριά από τον γαμπρό, ένα βράδυ πριν τον γάμο, οι περισσότεροι νυμφίοι τηρούν την παράδοση. Η γυναίκα, θα προτιμήσει τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με μια τρελή κοριτσοπαρέα, που θα οδηγήσει σε μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και επιστροφή στο σπίτι τις πρωινές ώρες. Μια γυναίκα με διαφορετικό χαρακτήρα, θα καλέσει τις καλές τις φίλες στο σπίτι της. Θα πιουν κρασί μέχρι το πρωί, θα της λένε πόσο την ζηλεύουν και θα ανυπομονούν για την επομένη μεγάλη μέρα, που όλες σχεδίαζαν από μικρά κορίτσια.

Από την άλλη μεριά, η φύση των ανδρών είναι κάπως διαφορετική. Οι περισσότεροι προσθέτουν ένα στοιχείο ερωτικής φύσης στην διασκέδασή τους εκείνο το βράδυ. Προτιμούν τα μαγαζιά που είναι αποκλειστικά για ενήλικες και το θέαμα είναι ακατάλληλο για άτομα κάτω των 18 ετών. Ακόμα και στο σπίτι να αποφασίσουν να βρεθούν, θα φέρουν το ίδιο είδος ψυχαγωγίας στον χώρο τους.

Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις, όπου δεν παρατηρείται τίποτε από τα παραπάνω. Είναι μερικά ζευγάρια, που προτιμούν να μην χωριστούν εκείνο το βράδυ. Αψηφούν την προκατάληψη των μεγαλυτέρων και δεν θεωρούν γρουσουζιά να δει ο γαμπρός τη νύφη, μια μέρα πριν από τον γάμο. Βγαίνουν μαζί, με συγγενείς και φίλους, για να γιορτάσουν την καλύτερη μέρα της ζωής τους, που βρίσκεται πολύ κοντά.

Συντάκτης: Γεωργίου Παυλίνα
Φωτογραφία: www.chicslimo.com

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο