Αγοράζοντας τα δώρα των κουμπάρων

Αγοράζοντας τα δώρα των κουμπάρων

Ο κουμπάρος ή η κουμπάρα που θα σας παντρέψει είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον γάμο μετά από το ζευγάρι. Όλες οι τιμές και οι ευχές που δίνονται στους νεόνυμφους μοιράζονται αντίστοιχα και σε αυτόν ή αυτή που τους πάντρεψε.

Για να μπορέσετε να τιμήσετε και εσείς με την σειρά σας αυτό το άτομο που δέχτηκε την πρότασή σας να σας παντρέψει, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε κάποια πράγματα πρώτα. Η θέση των κουμπάρων είναι ακριβώς πίσω από το ζευγάρι όλη την ώρα. Εκείνοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να έχουν μαζί τους τα δαχτυλίδια του γαμπρού και της νύφης για να τα φορέσουν στην τελετή. Όπως επίσης εκείνοι αναλαμβάνουν τα έξοδα για την εκκλησία και τον στολισμό της, τα στέφανα και τις λαμπάδες αλλά και τον δίσκο με το κρασί και τα ποτήρια. Καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά στο σύνολό τους παρότι πολλές φορές τα μοιράζονται δύο κουμπάροι ή μαζί και με το ζευγάρι.

Όλο αυτόν τον κόπο αλλά και τα έξοδα πρέπει να σκεφτείτε πριν την αγορά του ιδανικού δώρου για την κουμπάρα και τον κουμπάρο σας. Θέλετε με αυτόν τον τρόπο να τους ευχαριστήσετε για την χαρά σας που είχαν την διάθεση να την μοιραστούν μαζί σας και να το θυμούνται για πάντα. Μπορεί εξάλλου, βάση του εθίμου, να βαφτίσουν και το πρώτο σας παιδί, θέλετε να είναι απλόχεροι και εκεί.

Για την κουμπάρα σας λοιπόν μπορείτε να διαλέξετε κάποιο κόσμημα όπως βραχιόλι ή περιδέραιο ή ακόμη ένα ολόκληρο σετ κοσμημάτων ανάλογο του γούστου της. Αν πάλι δεν προτιμά τα κοσμήματα, τότε μπορείτε να διαλέξετε ένα πανωφόρι από κασμίρι, μια εσάρπα μεταξωτή ή την επώνυμη τσάντα που πάντα ήθελε.

Για τον κουμπάρο μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια λογική και να διαλέξετε κάποιον αναπτήρα με ταμπακιέρα από ευγενές μέταλλο, με το μονόγραμμά του χαραγμένο πάνω, αν καπνίζει. Αν όχι τότε ένα ρολόι είναι κομψό και όμορφο δώρο του οποίου η τιμή κυμαίνεται, ώστε να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις προδιαγραφές σας. Ένα ακόμη πιο εκλεκτό δώρο, αν φυσικά είναι άνθρωπος του γραφείου, είναι μια πένα με το μονόγραμμά του ή ακόμη και ένα σετ γραφείου αν έχει δική του επιχείρηση και μπορεί να το στολίσει εκεί.

Αν οι κουμπάροι σας είναι ζευγάρι, τότε μπορείτε να τους πάρετε δύο ρολόγια σετ, πολλές εταιρείες δημιουργούν τέτοια σετ για ζευγάρια. Θα μπορούσατε επίσης να αγοράσετε κάποιον πίνακα για το σπίτι τους ή ένα σετ για το τραπέζι, όπως πορσελάνινα πιάτα ή κρυστάλλινα ποτήρια ή ασημένια μαχαιροπίρουνα.

Οι επιλογές είναι πολλές, η απόφαση καλό είναι να κριθεί και με βάση της εκτίμησης και της αγάπης που έχετε στο πρόσωπο αυτό.

Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία: www.goodlittlegiftsco.co.uk

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο