Ευτυχισμένοι όλοι μαζί

Ευτυχισμένοι όλοι μαζί

Στο κοντινό μας περιβάλλον, είτε προσωπικό είτε επαγγελματικό, συναντούμε περιπτώσεις όπου παντρεύονται δυο άνθρωποι με παιδιά από προηγούμενο γάμο. Σχηματίζουν μια μεγάλη οικογένεια και μένουν σε ένα μεγάλο σπίτι. Είναι η εικόνα μιας ευτυχισμένης πολυμέλους οικογένειας, που όμως εμφανίζουν και διαφορετικά προβλήματα από τα συνηθισμένα.

Αρχικά τα παιδιά, ιδιαίτερα αν βρίσκονται στην παιδική ηλικία και στην εφηβεία, χρειάζονται λίγο χρόνο για να ενταχθούν στη νέα μορφή οικογένειας. Ξαφνικά πρέπει να δεχθούν μια νέα πατρική και μητρική φιγούρα αντίστοιχα στο σπίτι, αλλά και νέα αδέρφια. Είναι αναγκαία η συμβολή και των δυο συζύγων προκειμένου να υπάρχει μια φιλική και δεκτική ατμόσφαιρα μέσα στη νέα οικογένεια.

Από την πλευρά τους, οι δυο "νέοι" γονείς, πρέπει να συμπεριφέρονται ίσα σε όλα τα παιδιά. Πρέπει να τονώσουν τις αδερφικές σχέσεις μεταξύ αυτών και να βρίσκουν τρόπους για να κρατούν τη νέα οικογένεια ενωμένη, συνήθως με οικογενειακές εξόδους και γεύματα. Επίσης, είναι συνετό να προσπαθήσουν να μην εκφράζουν παραπάνω αγάπη σε κάποιο από τα παιδιά επειδή τα υπόλοιπα μπορεί να αισθανθούν, οτι η θέση τους είναι παράμερη μέσα σε αυτό το οικογενειακό σύνολο.

Αψηφώντας τις πραγματικές σχέσεις αίματος μεταξύ τους και με πολλή αγάπη και φροντίδα, όλα τα μέλη θα νιώσουν ότι ανήκουν σε μια οικογένεια. Τα παιδιά θα θεωρούνται μεταξύ τους αδέρφια και οι γονείς θα τα βλέπουν όλα παιδιά τους και θα τους φέρονται ισότιμα. Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν θα είναι ίδια με εκείνα που προσπαθεί να λύσει μια οποιαδήποτε οικογένεια.

Συντάκτης: Γεωργίου Παυλίνα
Φωτογραφία: gemorroi.su

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο