Γαμήλιο ταξίδι στην νησιωτική Ελλάδα

Γαμήλιο ταξίδι στην νησιωτική Ελλάδα

Οι τυχεροί που παντρεύονται το καλοκαίρι έχουν όλη την άδεια μπροστά τους και όλα τα νησιά μας στα πόδια τους. Το καταγάλανο Αιγαίο και το μαγευτικό Ιόνιο είναι μόλις λίγες ώρες μακριά από όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε. Ο κάθε προορισμός έχει τις ομορφιές και την χάρη του, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, οι Σποράδες, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου αλλά και η Κρήτη φυσικά στο Αιγαίο καθώς και στα δυτικά τα Επτάνησα. Όποια και αν είναι η διάθεσή σας για το ταξίδι του μέλιτος μπορείτε να το βρείτε σε κάθε νησί ξεχωριστά ή ακόμη και συνδυαστικά σε περισσότερα νησιά.

Οι γαλανόλευκες Κυκλάδες με τα γραφικά νησιά τους και τα πασίγνωστα γαλανά παράθυρα πάνω στους ολόλευκους τοίχους. Στα νησιά αυτά μπορεί κανείς να βρει από ερημικές παραλίες έως πολυσύχναστες πλαζ, για όποιον προτιμά την κοσμοπολίτικη ζωή. Απόκρημνες πλαγιές που κόβουν την ανάσα πάνω από το ηφαίστειο στην Σαντορίνη αλλά και την Μικρή Βενετία δίπλα στο λιμάνι της Μήλου. Οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου ανακαινίστηκαν για να κάνουν ακόμη ωραιότερη την είσοδο του νησιού. Μικρά νησάκια για όμορφες βόλτες με θαλάσσια ταξί ή οργανωμένα τουρ.

Τα Δωδεκάνησα έχουν τη δική τους ιστορία, τόσο από προηγούμενα έτη όσο και από την νεότερη εποχή και το σήμερα. Κάθε νησί έχει την παλιά του πόλη και τουλάχιστον ένα κάστρο για να επισκεφθείτε. Το Νησί των Ιπποτών η Ρόδος, δεν έχασε ποτέ την αίγλη και τη χάρη της αφού πάντα ακολουθεί την πορεία της εποχής χωρίς να χάνει την ιστορική της ταυτότητα. Τα γραφικά νησιά της Σύμης και της Πάτμου έχουν και θρησκευτικής σημασίας προορισμούς που έχει ενδιαφέρον να δείτε.

Οι Σποράδες και τα νησιά του Βόριου Αιγαίου έχουν αναπτύξει κατακόρυφα, τα τελευταία χρόνια, την τουριστική τους δυναμική, κάνοντας όλα τα νησιά πόλο έλξης για κάθε γούστο. Οι παραδοσιακοί οικισμοί που υπάρχουν στα νησιά αυτά θα μετατρέψουν τους περιπάτους σας ρομαντικές βόλτες με αέρα άλλης εποχής.

Η Κρήτη έχει κάθε λογής ομορφιές και αξιοθέατα. Οι παραλίες αλλά και οι διαδρομές πάνω στα βουνά της καλύπτουν κάθε προτίμηση και φυσικά τα πασίγνωστα αξιοθέατα όπως το φαράγγι της Σαμαριάς, το παλάτι στην Κνωσό και το φοινικόδασος στο Βάι θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον ζωηρό και θα σας κάνουν να γυρίσετε όλο το νησί για να τα δείτε.

Τι να πούμε για τα καταπράσινα νησιά του Ιονίου; Εδώ η φύση ήταν απλόχερη και έδωσε κάθε λογής ομορφιά. Δεν είναι τυχαίο που οι χελώνες Καρέτα Καρέτα προτιμούν τις παραλίες τους για να επισκέπτονται και να γεννούν. Κάθε νησί έχει πρόσβαση μέσω πλοίων της γραμμής με το επόμενο και έτσι μπορείτε, μέσα σε λίγες μέρες, να ταξιδέψετε σε όλα τα νησιά του Ιονίου και να τα γνωρίσετε όλα.


Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία:www.secret-greece.com

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο