Τα μπεμπάκια στη σειρά

Τα μπεμπάκια στη σειρά

Θρησκευτικός γάμος χωρίς παρανυφάκια δεν γίνεται!

Η ιστορία των παράνυφων ξεκινάει από πολύ παλιά και συγκεκριμένα από την αρχαία Ρώμη, όπου το παρανυφάκι μετέφερε καλάθι με βότανα και στάχια, συμβολίζοντας τη γονιμότητα και την ευημερία που θα συνόδευε το ζευγάρι στη μετα-γάμου εποχή. Στο εξωτερικό το έθιμο έχει αλλιώς, οι παράνυφοι είναι συνομήλικες της νύφης και μια εξ αυτών ορίζεται κι ως κυρία των τιμών (κάτι σαν κουμπάρα).

Στη χώρα μας, το έθιμο της γονιμότητας τελείται κατά την ημέρα του κρεβατοστρώσιμου, όπου ρίχνουν στο κρεβάτι των μελλόνυμφων παιδάκια με σκοπό να γίνει γόνιμο και να φέρει αρκετούς απογόνους στο ζευγάρι.

Τα παρανυφάκια είναι συνήθως 3-9 χρονών κι αποτελούν την πινελιά της αθωότητας και του αβίαστου ρομαντισμού σε κάθε γάμο. Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από νήπια ντυμένα με τα καλά τους (σαν μικρές νεράιδες ή μικροί gentlemen) να κρατούν την ουρά του νυφικού και να προσπαθούν να προλάβουν τον βηματισμό σου. Όπως και να το κάνουμε, τις περισσότερες φορές τα παρανυφάκια τα βλέπουμε να σκουπίζουν οκλαδόν το πάτωμα της εκκλησίας, με τις μαμάδες τους να προσπαθούν να τα σηκώσουν και να τα φέρουν σε τάξη.

Σε κάθε περίπτωση οι μικροί μπόμπιρες ενισχύουν την εικόνα κάθε νύφης, διότι σαν σωστοί μικροί φύλακες άγγελοι νιώθουν πως έχουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή της παράδοσης και προσπαθούν να φανούν αντάξιοι των ευθυνών που τους δόθηκαν.
Όλα τα παιδάκια λατρεύουν να βρίσκει η πριγκήπισσα τον πρίγκηπά της και να ζουν το «Τέλος καλό όλα καλά» !



Συντάκτης: Μαριάννα Στεφανίδου

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο