Οργανώνοντας τις λεπτομέρειες γάμου

Οργανώνοντας τις λεπτομέρειες γάμου

Για την οργάνωση του γάμου σας έχετε δαπανήσει μήνες ολόκληρους μέσα σε περιοδικά, διαφημιστικά φυλλάδια, κομμωτήρια, καταστήματα διαφόρων ειδών, λίστες με φωτογραφίες και δείγματα από μπομπονιέρες και προσκλητήρια. Σε οίκους μόδας και οίκους νυφικών αναζητώντας γαμπριάτικο, νυφικό και τα ρούχα για μετά τον γάμο. Στους δρόμους για την αναζήτηση του κατάλληλου χώρου για την δεξίωση και φυσικά για την εκκλησία και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την εγκυρότητα του γάμου. Όλα αυτά είναι γνωστά σε όποιον αποφασίζει να παντρευτεί και στο site μας υπάρχει το σχετικό οργανόγραμμα που μπορεί να σας βοηθήσει με τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό όλων αυτών των θεμάτων. Υπάρχουν όμως κάποιες λεπτομέρειες που όλοι τις γνωρίζουμε, αλλά πολλές φορές, λόγω της μεγάλης έκτασης των κυριότερων θεμάτων, αυτές οι μικρούτσικες λεπτομέρειες μας διαφεύγουν.

Εδώ λοιπόν θα αναφέρουμε αυτές τις λεπτομέρειες και θα επιστήσουμε την προσοχή σας γιατί μπορεί ναι είναι μικρές αλλά σίγουρα δεν είναι ασήμαντες.

Η πρώτη σας κίνηση θα είναι η επιλογή της εκκλησίας. Εκεί θα πρέπει να δώσετε την απαραίτητη προσοχή στο έδαφος μιας και αν γίνει ο γάμος χειμώνα θα έχετε θέμα με λάσπες σε πιθανή βροχή.

Επιπλέον θα πρέπει να ξέρετε αν η αίθουσα δεξιώσεων κλιματίζεται και πόσο θα σας κοστίσει αυτό.
Για τον χώρο της δεξίωσης μην ξεχάσετε να ζητήσετε να δείτε τις απαραίτητες άδειες του χώρου και φυσικά μετά την συμφωνία να δημιουργηθεί και να υπογραφεί ένα συμφωνητικό όπου θα αναγράφονται αναλυτικά όλες οι παροχές και το μενού που έχει συμφωνηθεί καθώς και το τελικό ποσό για αυτές. Ακόμη και για της παροχές που πιθανόν να χρησιμοποιήσετε καλύτερα ζητήστε εκ των προτέρων τιμή και αναγράψτε την στο συμφωνητικό σας.

Για να κλείσετε ημερομηνία και ώρα γάμου καλύτερα βεβαιωθείτε πρώτα για την ημερομηνία και την ώρα της δεξίωσης. Αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί 6 μήνες πριν τον γάμο, τουλάχιστον.
Θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο κείμενο του προσκλητηρίου, διαβάστε το εσείς αλλά και άλλα δυο τρία ακόμη άτομα για να είστε σίγουροι ότι δεν έχει λάθη.

Αν θέλετε να αλλάξετε κάτι σε σχέση με την εμφάνισή σας, βάρος, κόμμωση, χρώμα μαλλιών, πρέπει να ξεκινήσετε τις αλλαγές τουλάχιστον 8 μήνες πριν για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για να είστε σίγουρη ότι δεν θα αλλάξει κάτι τα προσκλητήρια τυπώστε τα ενάμισι μήνα πριν τον γάμο. Αρκεί να έχετε ειδοποιήσει ήδη τους καλεσμένους σας, κυρίως αυτούς που έχουν μεγάλη απόσταση να διανύσουν.

Για τον τελευταίο μήνα θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.
Πρέπει να κάνετε τις επιβεβαιώσεις με όλους τους επαγγελματίες που έχετε ήδη συμφωνήσει.
- Να επιβεβαιώσετε με τους καλεσμένους σας για την παρουσία τους αλλά και για την μεταφορά κάποιων γηραιότερων ίσως που θέλετε να έρθουν.
- Να γίνουν οι τελευταίες πρόβες σε όλα τα ρούχα του γάμου αλλά και να αγοραστούν εφεδρικά ορισμένα αξεσουάρ όπως καλσόν για τις γυναίκες, πουκάμισα για τους άντρες.
- Να δείτε τον καιρό για να προμηθευτείτε τυχών απαραίτητα αξεσουάρ όπως εσάρπες και πανωφόρια αν κάνει δροσιά αλλά και ομπρέλες για την πιθανότητα βροχής. Βεντάλιες για εσάς και τις γυναίκες που θα κάθονται δίπλα σας στην εκκλησία και δεύτερα πουκάμισα για τους άντρες. Μην ξεχάσετε τα χαρτομάντιλα, είναι πάντα χρήσιμα.
- Τις τελευταίες μέρες κάντε όλες τις αλλαγές που θέλετε στο σπίτι για να υποδεχτείτε όλο τον κόσμο που θα έρθει να σας ευχηθεί και μην ξεχνάτε να έχετε πάντα κεράσματα. Μπορείτε να συνεννοηθείτε για αυτό με το ζαχαροπλαστείο που θα σας ετοιμάσει την τούρτα σας.
- Για την μέρα του κρεβατιού φροντίστε να έχετε κανονίσει ποιο παιδί θέλετε να ρίξετε στο κρεβάτι και ποιος θα αναλάβει να μαζέψει τα χρήματα μετά.
- Μια μέρα πριν τον γάμο ετοιμάστε έναν φάκελο όπου θα έχετε όλα τα απαραίτητα χαρτιά για τον γάμο, ταυτότητες ζευγαριού και κουμπάρων αν είναι δυνατόν, άδειες γάμου, βέρες.
- Για τις πιο προσωπικές φωτογραφίες ζητήστε από φιλικά πρόσωπα να κάνουν τις λήψεις και φυσικά φροντίστε να είναι φορτισμένες οι συσκευές που θα χρησιμοποιηθούν, να υπάρχουν επιπλέον αρκετές μπαταρίες αν είναι δυνατόν και φυσικά να είναι φορτισμένα και τα κινητά σας.
- Φροντίστε να έχετε συνεννοηθεί για το που και πως θα καθίσετε κατά την διάρκεια των ευχών και των χαιρετισμών μετά τον γάμο.
- Φυσικά κανονίστε ποιος θα κρατά τα χρηματικά δώρα που θα σας κάνουν εκείνη την μέρα. Επίσης ποιος και που θα κρατά τα δώρα που θα σας φέρουν στην εκκλησία και σε ποιο αμάξι θα μπουν.
- Ποιοι θα μεταφέρουν τις μπομπονιέρες, τα δώρα των κουμπάρων και καλαθάκια με τα λουλούδια και το ρύζι στην εκκλησία, ποιοι θα τα τοποθετήσουν και που.
- Ποιες θα είναι οι κοπέλες που θα μοιράσουν τα μαρτυρικά, τα λουλούδια και τις μπομπονιέρες.
Όποιος θα έχει τα δεύτερα ρούχα και παπούτσια της νύφης να έχει και δεύτερα ρούχα για τον γαμπρό καθώς και 2-3 πουκάμισα επιπλέον. Μπορεί να υπάρξουν ατυχήματα κατά την διάρκεια, για να μην είναι ημίγυμνος ο γαμπρός.
- Μην ξεχάσετε να δηλώσετε τον γάμο σας στο ληξ.ιαρχείο. Έχετε μόνο 40 ημέρες αλλιώς ο γάμος είναι άκυρος.

Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία:www.foreverbride.com

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο