Άρθρα Γάμου

Λευκός Γάμος

Λευκός Γάμος

Στην Ελλαδα του σήμερα, οι άνθρωποι δεν παντρευονται μόνο απο έρωτα η ενα προξενιό των γονέων. Η ένωση με τα ιερά δεσμά του γάμου, μπορεί να γινει και για λόγους συμφερόντων, πάσης φυσεως- οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά. Διπλα, λοιπόν, στο ρομαντικό γάμο, στον κλειστό γάμο και στον πολυτελή γάμο, υπάρχει και ο λευκός γάμος, λίγο διαφορετικος απο τους υπολοιπους τύπους γάμων.

Αυτου του είδους ο επιφανειακος γάμος, είναι δυνατόν να τελεστει για διάφορους λόγους. Παλιοτερα, για παράδειγμα, για να μπορεί να παραμείνει μια ξένη γυναίκα στην Ελλαδα, ενώ δεν είχε την δυνατότητα για ανανέωση του διαβατηριου της, παντρευοταν κάποιον Ελληνα, με ενα μικρό οικονομικό αντιτιμο. Ετσι, πληρωνε πιο φθηνά την παραμονή της στην Ελλαδα. Επιπλεον, όταν σημαντικό κριτήριο για να κληρονομησεις τον πάμπλουτο γονεα σου, είναι να ανεβείς τα σκαλιά της εκκλησίας, προτιμάς να οργανώσεις έναν επιφανειακο γάμο, αναζητώντας το ταίρι σου στις μικρές αγγελίες.

Βεβαια, οι περισσοτερες περιπτώσεις λευκών γάμων, δηλαδή χωρίς σεξουαλικη πράξη ανάμεσα στο ζευγάρι, παρατηρειται κυρίως ανάμεσα σε έναν ομοφυλοφιλο και σε έναν ετεροφυλοφιλο. Η μοναξιά που μπορεί να νιώσει ο πρώτος, αλλά και τα εμπόδια για την τελεση ενός γάμου, που απαγορεύει ο νόμος και η εκκλησιά, είναι τα κριτήρια για την οργάνωση ενός λευκού γάμου. Απο την άλλη μεριά, ένας ετεροφυλοφιλος,δεν αντιμετωπιζει δυσκολίες με θρησκευτικους και πολιτικούς παράγοντες. Οταν, όμως,δεν έχει βρεί τον καταλληλο συντρόφο και τα χρόνια που τον βαραίνουν είναι πολλα, συνηδειτοποιει πως δεν θελει να μείνει μόνος μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ετσι, θα έχουν ο ένας τον άλλον, θα τους ενώνει η συντροφικοτητα και ίσως μια μακροχρονια φιλία.

Συντάκτης: Γεωργίου Παυλίνα

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο