Λευκός Γάμος

Λευκός Γάμος

Στην Ελλάδα του σήμερα, οι άνθρωποι δεν παντρεύονται μόνο από έρωτα ή από προξενιό των γονέων. Η ένωση με τα ιερά δεσμά του γάμου, μπορεί να γίνει και για λόγους συμφερόντων, πάσης φύσεως- οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά. Δίπλα, λοιπόν, στον ρομαντικό γάμο, στον κλειστό γάμο και στον πολυτελή γάμο, υπάρχει και ο λευκός γάμος, λίγο διαφορετικός από τους υπόλοιπους τύπους γάμων.

Αυτού του είδους ο επιφανειακός γάμος, είναι δυνατόν να τελεστεί για διάφορους λόγους. Παλιότερα, για παράδειγμα, για να μπορεί να παραμείνει μια ξένη γυναίκα στην Ελλάδα, ενώ δεν είχε την δυνατότητα για ανανέωση του διαβατηρίου της, παντρευόταν κάποιον Έλληνα, με ένα μικρό οικονομικό αντίτιμο. Έτσι, πλήρωνε πιο φθηνά την παραμονή της στην Ελλάδα. Επιπλέον, όταν σημαντικό κριτήριο για να κληρονομήσεις τον πάμπλουτο γονέα σου, είναι να ανεβείς τα σκαλιά της εκκλησίας, προτιμάς να οργανώσεις έναν επιφανειακό γάμο, αναζητώντας το ταίρι σου στις μικρές αγγελίες.

Βέβαια, οι περισσότερες περιπτώσεις λευκών γάμων, δηλαδή χωρίς σεξουαλική πράξη ανάμεσα στο ζευγάρι, παρατηρείται κυρίως ανάμεσα σε έναν ομοφυλόφιλο και σε έναν ετεροφυλόφιλο. Η μοναξιά που μπορεί να νιώσει ο πρώτος, αλλά και τα εμπόδια για την τέλεση ενός γάμου, που απαγορεύει ο νόμος και η εκκλησία, είναι τα κριτήρια για την οργάνωση ενός λευκού γάμου. Από την άλλη μεριά, ένας ετεροφυλόφιλος, δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες με θρησκευτικούς και πολιτικούς παράγοντες. Όταν, όμως, δεν έχει βρεί τον καταλληλο σύντροφο και τα χρόνια που τον βαραίνουν είναι πολλά, συνειδητοποιεί πως δεν θέλει να μείνει μόνος μέχρι τα βαθιά γεράματα. Έτσι, θα έχουν ο ένας τον άλλον, θα τους ενώνει η συντροφικότητα και ίσως μια μακροχρόνια φιλία.

Συντάκτης: Γεωργίου Παυλίνα
Φωτογραφία: traditionalweddingvows88.blogspot.com/2011/08/

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο