Τα κοσμήματα στον γάμο

Τα κοσμήματα στον γάμο

Πολλές γυναίκες περιμένουν στον γάμο τους να φορέσουν τιάρα ή ακόμη και στέμμα αλλά και πολλοί άντρες αναρωτιούνται αν πρέπει να φορέσουν μανικετόκουμπα ή ακόμη και καρφίτσα στη γραβάτα τους. Η νυφική και η γαμπριάτικη ενδυματολογική πρόταση δεν απαγορεύει τα κοσμήματα, τουναντίον προτείνει να φοράτε κοσμήματα προκειμένου να κάνει ακόμη ποιο έντονη την λάμψη σας.

Για να επιλέξετε όμως τα κατάλληλα κοσμήματα γάμου για την περίσταση θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Η υπερβολή μπορεί να κάνει την εμφάνισή σας περισσότερο βαριά απ’ όσο επιθυμείτε αλλά και οι πολύ λιτές και απέριττες επιλογές κάποιες φορές δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για ένα πιο δυναμικό στιλ.

Τα αξεσουάρ είναι ακόμη ένας βασικός παράγοντας που θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας για μια ορθή επιλογή κοσμημάτων. Τόσο τα γυναικεία όσο και τα αντρικά αξεσουάρ που θα συνοδεύουν το γαμήλιο ντύσιμό σας είναι αρκετά, αυτό θα είναι και το πρώτο κριτήριό σας για την επιλογή των κοσμημάτων που θα φορέσετε.

Για τις νύφες λοιπόν η πρόταση είναι να επιλέξετε πρώτα το στιλ του νυφικού που σας αναδεικνύει και ταιριάζει με την εικόνα που θέλετε να έχετε, σχετικές προτάσεις έχουμε κάνει σε προηγούμενα άρθρα. Στη συνέχεια την επιλογή σας αυτή θα την εμπλουτίσετε με τα κατάλληλα αξεσουάρ, ώστε να είναι το συνολικό αποτέλεσμα αυτό που πρέπει βάση της εποχής που παντρεύεστε αλλά και βάση του ύφους ή του που έχετε επιλέξει για τον γάμο σας. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να φωτίσετε ακόμη περισσότερο το σύνολό σας με κοσμήματα. Ανάλογα με το χτένισμα που θα κάνετε θα επιλέξετε αν θα φορέσετε στέμμα, τιάρα ή κάποιο άλλο διακριτικότερο διακοσμητικό όπως χτενάκι, μπαρέτες ή απλά στρας. Την ίδια λογική ακολουθούν και τα σκουλαρίκια. Για τον λαιμό οι επιλογές είναι πολλές οπότε και πρέπει να προσέχετε την υπερβολή, μην στολίσετε υπερβολικά το πάνω μέρος. Για τα χέρια η πρόταση είναι να μην φοράτε κάτι περισσότερο από το δαχτυλίδι που σας έκανε πρόταση και σίγουρα δεν χρειάζεται να φορέσετε ρολόι, αντί αυτού, αν θέλετε φορέστε ένα όμορφο βραχιόλι, αν φοράτε γάντια μην ξεχάσετε να το φορέσετε από πάνω.

Για τους γαμπρούς οι επιλογές είναι πιο απλές μιας και όλα τα κοσμήματα που μπορούν να φορεθούν μπορεί να τα συνδυάσει σχεδόν σε όλα τα γαμπριάτικα κοστούμια, αποφασίστε το στιλ που θα έχει το κοστούμι σας, συνοδέψτε το με τα κατάλληλα αξεσουάρ και τα κοσμήματα θα μπουν επάνω τους πολύ φυσικά και εύκολα. Ξεκινώντας  από την καρφίτσα καλό θα είναι να ξέρετε τι θα φορέσετε στον λαιμό γραβάτα, παπιγιόν ή τίποτα από αυτά, η καρφίτσα θα πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος για το σημείο που θα επιλέξετε. Πάνω στον κόμπο του παπιγιόν ή της γραβάτας θα είναι μικρή και διακριτική, στο μέσο της γραβάτας ή στο πέτο μπορεί να είναι πιο μεγάλη και έντονη. Αν θέλετε μπορείτε να φορέσετε κλιπ, για να σταθεροποιήσετε την γραβάτα σας, το οποίο όμως θα αντικαταστήσει την καρφίτσα. Στο χέρι είναι όμορφο να φοράτε κάποια αλυσίδα ή και δαχτυλίδι αν σας αρέσει. Το ρολόι καλό θα είναι να το αποφύγετε, δεν χρειάζεται να σας αγχώνει και αυτό καθώς θα περιμένετε την νύφη να έρθει αργοπορημένη κατά το έθιμο. Αλλά αν είναι του στιλ σας θα μπορούσατε να φορέσετε ρολόι τσέπης με την όμορφη αλυσίδα που το συνοδεύει.

Τα κοσμήματα που θα φορέσετε καλό θα είναι να μην είναι fault bijou, είναι προτιμότερο να φορέσετε λίγα αλλά καλά παρά πολλά και ψεύτικα. Αν έχετε κοσμήματα που είναι οικογενειακά κειμήλια να τα προτιμήσετε, είναι πολύ συγκινητικό να το δουν φορεμένο και από εσάς, είναι βέβαιο πως η οικογένεια θα το εκτιμήσει.

Τολμήστε να λάμψετε στον γάμο σας, είναι εξάλλου η λαμπρότερη μέρα σας!

Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία: zipy.gr

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο