Λαμπεροί ιστορικοί γάμοι

Λαμπεροί ιστορικοί γάμοι

Αν κάποιος ξέρει να μιλά και να γράφει για ζευγάρια και για μεγάλους έρωτες τότε αυτός είναι σίγουρα ο Σαίξπηρ. Ακόμη και αιώνες πριν έβαλε τους καλύτερους στίχους του στο στόμα των διάσημων πλέον σε εμάς ¨ζευγαριών του¨ . Ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα, ο Οθέλλος και η Δυσδαιμόνα  και φυσικά ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα είναι κάποια από τα ζευγάρια που έγιναν έργα αγάπης και αφοσίωσης στα χέρια του. Ας δούμε τις ιστορίες τους και ας εμπνευστούμε και εμείς με την σειρά μας από αυτά, αλλά προσοχή στο τέλος τους!
Tώρα που το γνωρίζουμε ας το τροποποιήσουμε υπέρ μας!!

Τα δυο πρώτα ζευγάρια που θα δούμε δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας του ποιητή αλλά υφίστατο πραγματικά, η Κλεοπάτρα με τον Ιούλιο Καίσαρα και η Κλεοπάτρα ξανά με τον Μάρκο Αντώνιο.
Η ιστορία ξεκινά με την Κλεοπάτρα, την τελευταία Βασίλισσα της Αιγύπτου, να αναζητά συμμαχίες οπότε και να πλησιάζει την Ρώμη και τον τότε Αυτοκράτορά της Ιούλιο Καίσαρα. Με την βοήθεια του Αυτοκράτορα και εραστή της πήρε την εξουσία της Αιγύπτου εξ ολοκλήρου ενώ ξεφορτώθηκε τα αδέλφια-συζύγους της με ύπουλο τρόπο και όλα όδευαν καλά μέχρι την δολοφονία του. Μετά από αυτή αναζήτησε εκ  νέου σύμμαχο τον οποίο βρήκε ξανά στον θρόνο της Ρώμης. Ο νέος Αυτοκράτορας, παρότι ήταν ήδη παντρεμένος, έγινε εραστής της και πατέρας τριών ακόμη παιδιών της. Η δαιμόνια Κλεοπάτρα, με τη σαγήνη και τον καθηλωτικό λόγο της, για να τον κερδίσει δημιούργησε μια μεγάλη απάτη στην οποία ο Αντώνιος δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Ο έρωτάς τους έχει μείνει στην ιστορία αφού οι προσφορές αγάπης του ενός προς τον άλλο είναι ιστορικές, οι χίλιες και μια νύχτες είναι η προσφορά την Κλεοπάτρας ενώ του Αντώνιου η Κύπρος είναι ένα από τα φτωχά δώρα του. Η Βασίλισσα της Αιγύπτου αν και δεν ήταν ιδιαίτερα όμορφη εξουσίασε τους δύο ισχυρότερους άντρες της εποχής της και έζησε μαζί τους τον απόλυτο έρωτα. Το τίμημα που πλήρωσαν όλοι τους για τον ασυλλόγιστο και εγωιστικό τους βίο ήταν η ίδια τους η ζωή.

Τα επόμενα ζευγάρια που θα δούμε τα έχει δημιουργήσει ο Σαίξπηρ για τους σκοπούς των ομώνυμων έργων του αλλά η αλήθεια τους και η μεγάλη αγάπη που υπάρχει ανάμεσά τους έχει κάνει τα έργα αυτά να παίζονται ακόμη και στις μέρες μας αφού ακόμη συγκινούν και εμπνέουν τους θεατές τους.
Ο Οθέλλος και η Δυσδαιμόνα έχουν τραγικό τέλος αλλά ο λόγος που φτάνουν σε αυτό είναι πολύ διαφορετικός από τον προηγούμενο. Ο Οθέλλος ήταν ένας Μαυριτανικής καταγωγής αξιωματικός στην Βενετία και η όμορφη Δυσδαιμόνα η αγαπημένη του, ο πατέρας της όμως δεν του την έδινε οπότε και παντρεύτηκαν μυστικά. Η αγάπη τους ήταν τόσο μεγάλη που αψήφησαν τα πάντα αλλά πλήρωσαν το τίμημα. Η μεγαλομανία ενός στρατιώτη, που θεώρησε ότι αδικήθηκε από τον Οθέλλο, τον οδήγησε σε μια πλεκτάνη εις βάρος της Δυσδαιμόνας που ¨τύφλωσε¨ τον άντρα της από ζήλια και έτσι την δολοφόνησε αλλά στη συνέχεια αφού έμαθε την αλήθεια αυτοκτόνησε από τύψεις.

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα είναι το γνωστότερο και τραγικότερο ζευγάρι στα χρονικά της ανθρωπότητας. Η αιώνια αγάπη τους έχει τιμηθεί με αιώνια αφοσίωση τόσο από τους ανθρώπους της τέχνης όσο και από τους φιλότεχνους και τους απλούς ανθρώπους. Το γνωστό σε όλους μας ζευγάρι, με στίχους που έχουν χιλιοειπωθεί από χείλη ερωτευμένων προς το ταίρι τους, έζησαν τον κρυφό τους έρωτα υπό το φως των αστεριών με μοναδικό σκηνικό το μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Το τραγικό τέλος τους έρχεται για να σφραγίσει την αιώνια αγάπη τους η οποία δεν μπορούσε, αλλά ούτε και ήθελαν, να τελειώσει από τις προσταγές των γονιών τους.

Το τίμημα για την μεγάλη αγάπη είναι αυτό που πληρώνουν όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια αλλά και αυτό που για χάρη του έχουν μείνει στην ιστορία οι μεγαλύτεροι έρωτες. Ο καθένας από εμάς ας αναλογιστεί αν το τίμημα που πρέπει να πληρώσει για την αγάπη του είναι ικανό για να τον κάνει να την αρνηθεί!

Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία: pillowfights.gr

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο