Επιλέγοντας την ιδανική αίθουσα δεξιώσεων

Επιλέγοντας την ιδανική αίθουσα δεξιώσεων

Εάν έχετε αποφασίσει πως θα υποδεχτείτε τους προσκεκλημένους σας σε αίθουσα δεξιώσεων, ειδικά διαμορφωμένη για γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις, τότε είναι βέβαιο πως, σε όποια περιοχή και αν μένετε, θα βρείτε αυτό που ζητάτε. Οι αίθουσες δεξιώσεων έχουν πληθύνει και μπορείτε να βρείτε κοντά σας μια αίθουσα στα μέτρα των αναγκών σας.

Αυτή η ποικιλία μας αρέσει πολύ. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή σε παροχές και υπηρεσίες και η τιμή να είναι σε λογικά πλαίσια. Ο ανταγωνισμός πάντα βοηθά τον καταναλωτή!

Το βασικότερο κριτήριο είναι το μέγεθος των καλεσμένων σας. Το να έχετε 250 καλεσμένους και να τους περιορίσετε σε μια αίθουσα 150 ατόμων θα είναι μια σκέτη καταστροφή, αφού η αίθουσα δεν θα επιτρέπει να υπάρξουν διάδρομοι και άνεση κινήσεων, μέσα στην αίθουσα. Ο εξαερισμός δεν θα είναι επαρκείς για τόσα άτομα στην αίθουσα. Το ίδιο ισχύει και για τον κλιματισμό. Αλλά και οι υπόλοιποι χώροι δεν θα είναι αρκετοί, για να καλύψουν τις ανάγκες των επιπλέον ατόμων.

Φυσικά και η μεγάλη αίθουσα θα δημιουργήσει εξίσου δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις. Η θερμοκρασία δύσκολα ανεβαίνει, όχι μόνο λόγω κλιματισμού αλλά και λόγω των αποστάσεων και των κενών που θα δημιουργηθούν ανά τραπέζι. Ο φωτισμός, η διακόσμηση, ακόμη και τα συστήματα ήχου θα πρέπει να πληρούν άλλες προδιαγραφές, άρα το κόστος αυξάνεται χωρίς να σας χρειάζεται.

Διαλέξτε λοιπόν τις αίθουσες που είναι στα μέτρα σας και κλείστε ραντεβού για να τις δείτε από κοντά. Όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε τον χώρο της δεξίωσης καλό θα είναι να έχετε σκεφτεί το θέμα του γάμου σας, ώστε να ταιριάζει η αρχιτεκτονική της αίθουσας με την τελική διακόσμηση που θα επιλέξετε να κάνετε. Δοκιμάστε τα πιάτα που έχουν να σας προτείνουν για το μενού σας αλλά εκτός από την γεύση ελέγξτε και την ποιότητα των υλικών. Καλό θα είναι να ρωτήσετε τις παροχές και τις τιμές ανά άτομο και να βεβαιωθείτε ότι οι ποσότητες των πιάτων και των ποτών θα είναι επαρκείς για όλους.

Το θέμα της διακόσμησης και της μουσικής είναι πολύ σημαντικά για το γλέντι της δεξίωσης. Ρωτήστε αν υπάρχει συνεργασία με διακοσμητή και αν παρέχεται δωρεάν, καθώς και δυνατότητα ορχήστρας ή DJ που να συνεργάζονται ήδη και αν ναι να ακούσετε την δουλειά τους. Κάποιες φορές συμπεριλαμβάνεται στις παροχές.

Το θέμα της στάθμευσης είναι μια λεπτομέρεια αλλά καλό είναι να ρωτήσετε αν υπάρχει, και αν είναι επαρκείς, για τα οχήματα των καλεσμένων σας. Θα είναι ευχάριστο για όλους αν δεν χρειαστεί να ψάχνουν για θέση στάθμευσης.

Για όλα όσα θέλετε και τελικά αποφασίσατε, με τον υπεύθυνο του χώρου, να έχετε γραπτή συμφωνία όπου θα αναφέρονται όλες οι παροχές και οι ποσότητες ξεκάθαρα.

Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία: images.squarespace-cdn.com

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο