Βασιλικός γάμος

Βασιλικός γάμος

Ο πιο εντυπωσιακός και ακριβοπληρωμένος γάμος, είναι χωρίς αμφιβολία, ο γάμος ενός βασιλιά η ενός πρίγκηπα. Αποτελεί το πιο δημοφιλές γεγονός για την χώρα και μπορούν να συζητούν για αυτό, ακόμη και χρόνια μετά. Η τελετή λαμβάνει χώρα στην πιο μεγάλη και ιερή εκκλησιά. Ο στολισμός της είναι φαντασμαγορικός. Το νυφικό, είναι κλασσικού τύπου και τελείως σεμνό. Παρακολουθεί και παρευρίσκεται όλη η χώρα. Σε μερικές περιπτώσεις και ολόκληρος ο κόσμος. Όλοι οι πολίτες, κατασυγκινημένοι, χαίρονται με τον ιερό δεσμό που ενώνει πλέον το ζευγάρι, σαν να πρόκειται για κάποιον κοντινό συγγενή ή φίλο τους. Και ποια κοπέλα δεν φαντάζεται τον γάμο της, σαν τον αντίστοιχο μιας πριγκήπισσας;

Σήμερα στην Ελλάδα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, είναι λίγο δύσκολο να υλοποιηθούν τέτοιους είδους όνειρα για την οργάνωση γάμου. Παρ'ολα αυτά, κάθε νύφη με τέτοια γαμήλια πρότυπα, προσπαθεί να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο μια βασιλική γαμήλια τελετή. Το λευκό, μακρύ νυφικό, που συνοδεύεται από μια τεράστια ουρά και πέπλο στο κεφάλι, είναι το βασικό στοιχείο. Επίσης, ένα βασιλικό χτένισμα, όπως ένας κότσος, προσθέτει έναν αριστοκρατικό χαρακτήρα στην παρουσία της νύφης. Τέλος, η συντροφιά της νύφης καθώς πλησιάζει τον μέλλοντα σύζυγό της, είναι απαραίτητο να αποτελείται από δυο παρανυφάκια, που θα κρατούν και την ουρά του νυφικού για να μην σκοντάψει η νύφη.

Ο στολισμός του ιερού θα είναι σίγουρα λευκός -ασορτί με το νυφικό- λιτός, αλλά εντυπωσιακός. Τα λουλούδια και τα μεγάλα κεριά πρωταγωνιστούν και φωτίζουν τα βήματα της νύφης, καθώς εκείνη ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας. Μπορεί ο γαμπρός που την περιμένει να μην είναι αληθινός πρίγκηπας, ούτε να έχει βασιλική περιουσία, αλλά είναι ο εκλεκτός της καρδιάς της.

Συντάκτης: Γεωργίου Παυλίνα
Φωτογραφία: www.commentsdb.com

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο