Άρθρα Γάμου

Βασιλικος γάμος

Βασιλικος γάμος

Ο πιο εντυπωσιακος και ακριβοπληρωμενος γάμος, είναι χωρίς αμφιβολία, ο γάμος ενός βασιλιά η ενός πρίγκηπα. Αποτελει το πιο δημοφιλες γεγονός για την χώρα και μπορούν να συζητούν για αυτό, ακόμη και χρόνια μετά. Η τελετή λαμβάνει χώρα στην πιο μεγάλη και ιερή εκκλησιά. Ο στολισμος της είναι φαντασμαγορικος. Το νυφικό, είναι κλασσικου τύπους και τελείως σεμνό. Παρακολουθει και παρευρισκεται ολη η χώρα. Σε μερικές περιπτώσεις και ολοκληρος ο κόσμος. Ολοι οι πολίτες, κατασυγκινημενοι, χαίρονται με τον ιερό δεσμό που ενώνει πλέον το ζευγάρι, σαν να πρόκειται για κάποιον κοντινό συγγενή η φίλο τους. Και ποία κοπέλα δεν φαντάζεται τον γάμο της,σαν τον αντιστοιχο μιάς πριγκηπισσας;

Σημερα στην Ελλαδα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, είναι λίγο δύσκολο να υλοποιηθουν τέτοιους είδους όνειρα για την οργάνωση ενός γάμου. Παρ'ολα αυτά, κάθε νύφη με τέτοια γαμηλια προτυπα, προσπαθεί να πλησιάσει όσο το δυνατον περισσοτερο μια βασιλική γαμηλια τελετή. Το λευκό,μακρυ νυφικό,που συνοδευεται απο μια τεράστια ουρά και πέπλο στο κεφάλι, είναι το βασικό στοιχείο. Επισης,ενα βασιλικό χτένισμα,οπως ενας κοτσος, προσθέτει έναν αριστοκρατικο χαρακτήρα στην παρουσία της νύφης. Τελος, η συντροφιά της νύφης καθώς πλησιάζει τον μελλοντα σύζυγος της, είναι απαραιτητο να αποτελείται απο δυο παρανυφακια, που θα κρατούν και την ουρά του νυφικού για να μην σκοντάψει η νύφη.

Ο στολισμός του ιερού θα είναι σίγουρα λευκος-ασορτι με το νυφικο-, λιτος,αλλά εντυπωσιακος. Τα λουλούδια και τα μεγάλα κεριά προταγωνιστουν και φωτιζουν τα βήματα της νυφης,καθως εκεινη ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας. Μπορει ο γαμπρός που την περιμένει να μην είναι αληθινός πρίγκηπας, ούτε να έχει βασιλική περιουσία, αλλά είναι ο εκλεκτός της καρδιάς της.

Συντάκτης: Γεωργίου Παυλίνα

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο