Γαμήλιος χορός

Γαμήλιος χορός

Για έναν τέλειο χορό!

Μετά από όλο το τρέξιμο και το άγχος για την οργάνωση και όλες τις ετοιμασίες του γάμου έρχεται το απολαυστικό κομμάτι του, το γλέντι. Η δεξίωση του γάμου είναι αυτό που όλοι οι καλεσμένοι περιμένουν. Όχι μόνο για να απολαύσουν αυτά που έχετε επιλέξει για το τραπέζι  ή την τούρτα του γάμου αλλά για την ώρα της διασκέδασης, δηλαδή τη μουσική και τον χορό.

Όταν είσαστε έτοιμοι για τον πρώτο σας γαμήλιο χορό, σαν ανδρόγυνο πλέον, θα δώσετε το σήμα στον DJ ή την ορχήστρα, αν υπάρχει, και θα ξεκινήσει το τραγούδι σας. Καλό θα είναι να έχετε επιλέξει από κοινού το κομμάτι αυτό και ίσως να το έχετε κάνει πρόβα νωρίτερα ή ακόμη, αν είναι πιο απαιτητικό, να έχετε παρακολουθήσει κάποια μαθήματα χορού σε σχολή ή με κάποιον δάσκαλο. Ο χορός του ζευγαριού είναι η ομορφότερη στιγμή για όλους τους παρευρισκόμενους. Τότε που το ζευγάρι, ανάλαφρο και λαμπερό μοιράζεται στιγμές ευτυχίας πάνω στην πίστα και τους αποθεώνουν όλοι όσοι βρίσκονται εκεί.

Ενώ ο χορός του Ησαΐα έχει τον παπά να κρατά το βήμα, εδώ, στην πίστα της δεξίωσης, το ζευγάρι οδηγεί τα βήματα του χορού. Είναι η ώρα που όλοι χαλαρώνουν και αρχίζει η διασκέδαση και το γλέντι. Μετά τον πρώτο χορό, το ζευγάρι, καλείτε να χορέψει με τους γονείς και τα αδέλφια του συντρόφου του καθώς και τους κουμπάρους. Η λίστα των τραγουδιών θα πρέπει να είναι από την αρχή στα χέρια του DJ ή της ορχήστρας. Την σειρά με την οποία θα χορέψετε με τις οικογένειές σας θα πρέπει να την έχετε συζητήσει από την αρχή ώστε να ξέρουν ποιοι θα χορέψουν και πότε. Στην πορεία η πίστα ανοίγει, αφού όλοι οι καλεσμένοι θέλουν να κάνουν μια στροφή με το ζεύγος και να δείξουν πόσο χαίρονται με τη χαρά σας.

Για εσάς που επιλέξατε το κλασικό στοιχείο στον γάμο σας τότε ίσως επιθυμείτε και στον χορό να συνεχίσετε στην ίδια ατμόσφαιρα. Χοροί όπως μπάλο, βαλς και τανγκό είναι ιδανικοί για εσάς, σε αργό ρυθμό θα κάνουν την εισαγωγή γλυκιά και τρυφερή. Ίσως κάποιοι εντονότεροι ρυθμοί σάλσα ή ρούμπα για να ανάψουν λίγο τα αίματα στην συνέχεια. Μα δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς,  που θα φέρουν, όλους τους καλεσμένους σε έναν κύκλο κεφιού και χαράς γύρω σας.

Αν το ζευγάρι σας κατάγεται από κάποιο νησί ή τόπο που έχει τον δικό του παραδοσιακό χορό, μια καλή επιλογή είναι να του κάνετε έκπληξη και να χορέψετε αυτόν το χορό με τους δικούς του συγγενείς. Θα εκτιμήσουν την επιλογή και την σκέψη σας αυτή για τον σεβασμό σας στις παραδόσεις του τόπου τους και την εκτίμησή σας στο ταίρι σας.

Η ώρα η καλή και φυσικά καλή σας διασκέδαση.


Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία: www.kattan.si

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο