Άρθρα Γάμου

Στην εκκλησία ή στο Δημαρχείο

Στην εκκλησία ή στο Δημαρχείο

Το αγαπημένο ζευγάρι αποφάσισε να μείνει για πάντα ενωμένο, με τα δεσμά του γάμου. Η νέα οικογένεια που θα δημιουργησει θα είναι γεμάτη αγάπη και αφοσίωση. Τα χαρμόσυνα νεα έχουν μαθευτεί στο οικογενειακο και φιλικό τους περιβάλλον. Ολοι περιμένουν με ανυπομονησια την μεγάλη μέρα. Το μόνο που απομένει, είναι να αποφασίσει το ζευγάρι αν θα παντρευτεί στην εκκλησια η στο δημαρχείο, ώστε να οργανώσει τον αντιστοιχο τύπο γάμου.

Η οργάνωση ενός γάμου στην εκκλησια σήμερα, είναι μια πολυδαπανη διαδικασία, που απαιτεί και πολύ χρόνο. Το ζευγάρι πρέπει να αποφασίσει μαζί με τον παπά την ημερομηνία της τελετής, σύμφωνα παντα με το πρόγραμμα της εκκλησίας. Επισης, ο ιερέας, απαιτεί να πληρωθεί για την τελεση του μυστηρίου, όπως ακριβώς και οι ψάλτες,αλλά και οι καντηλαναφτες. Ο γαμπρός πληρώνει ακόμα, το νυφικό της γυναίκας του, καθώς και το δώρο του κουμπάρου. Επιπλεον, η διακοσμηση της εκκλησίας,οι μπομπονιερες,οι βερες, αλλά και το γλέντι μετά το μυστήριο, βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Απο την άλλη μεριά, υπάρχει και ο γάμος στο δημαρχείο. Απο πλευράς οικονομικού, σίγουρα τα πράγματα είναι καλύτερα. Ο γάμος θα τελεστει τις πρωινές ώρες, με λιγότερους καλεσμένους και ίσως ενα λιγότερο φαντασμαγορικο φόρεμα για τη νύφη. Στην θέση του ιερέα υπάρχει τώρα ο δήμαρχος, ο οποίος δεν ειναι τόσο απαιτητικός και σεμνος, αλλα ακόμα περισσότερο καλόβολος και συζητησιμος.

Κρινοντας απο ολα τα παραπανω, λοιπόν, ενα νέο ζευγάρι στις μέρες μας, θα είναι πιο συνετό να διαλέξει το γάμο στο δημαρχειο-παιρνωντας υπ οψιν κυρίως τα οικονομκα προβλήματα της εποχής.

Συντάκτης: Γεωργίου Παυλίνα

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο