Στην εκκλησία ή στο Δημαρχείο

Στην εκκλησία ή στο Δημαρχείο

Το αγαπημένο ζευγάρι αποφάσισε να μείνει για πάντα ενωμένο, με τα δεσμά του γάμου. Η νέα οικογένεια που θα δημιουργησει θα είναι γεμάτη αγάπη και αφοσίωση. Τα χαρμόσυνα νέα έχουν μαθευτεί στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. Όλοι περιμένουν με ανυπομονησία την μεγάλη μέρα. Το μόνο που απομένει, είναι να αποφασίσει το μελλόνυμφο ζευγάρι αν θα παντρευτεί στην εκκλησία η στο δημαρχείο, ώστε να οργανώσει τον αντίστοιχο τύπο γάμου.

Η οργάνωση ενός γάμου στην εκκλησία σήμερα, είναι μια πολυδάπανη διαδικασία, που απαιτεί και πολύ χρόνο. Το ζευγάρι πρέπει να αποφασίσει μαζί με τον παπά την ημερομηνία της τελετής, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα της εκκλησίας. Επίσης, ο ιερέας, απαιτεί να πληρωθεί για την τέλεση του μυστηρίου, όπως ακριβώς και οι ψάλτες, αλλά και οι καντηλανάφτες. Ο γαμπρός πληρώνει ακόμα, το νυφικό της γυναίκας του, καθώς και το δώρο του κουμπάρου. Επιπλέον, η διακόσμηση της εκκλησίας, οι μπομπονιέρες γάμου, οι βέρες, αλλά και η δεξίωση μετά το μυστήριο, βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Από την άλλη μεριά, υπάρχει και ο γάμος στο δημαρχείο. Απο πλευράς οικονομικού, σίγουρα τα πράγματα είναι καλύτερα. Ο γάμος θα τελεστεί τις πρωινές ώρες, με λιγότερους καλεσμένους και ίσως ένα λιγότερο φαντασμαγορικο φόρεμα για τη νύφη. Στην θέση του ιερέα υπάρχει τώρα ο δήμαρχος, ο οποίος δεν ειναι τόσο απαιτητικός και σεμνός, αλλά ακόμα περισσότερο καλόβολος και συζητήσιμος.

Κρίνοντας από όλα τα παραπάνω, λοιπόν, ένα νέο ζευγάρι στις μέρες μας, θα είναι πιο συνετό να διαλέξει τον γάμο στο δημαρχείο, παίρνοντας υπ΄ όψιν κυρίως τα οικονομκά προβλήματα της εποχής.

Συντάκτης: Γεωργίου Παυλίνα

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο