Οργάνωση δεξίωσης γάμου

Οργάνωση δεξίωσης γάμου

Υποδοχή, η πρώτη εικόνα!

Για να είναι όλα στην θέση τους και να σας υποδεχτούν όλοι χαρούμενοι, μετά το ιερό μυστήριο, θα πρέπει να έχετε φροντίσει για κάποιες λεπτομέρειες στον χώρο της δεξίωσης που θα κάνουν την υποδοχή και την παραμονή των καλεσμένων σας εκεί ευχάριστη και φιλόξενη.

Πρώτη σας μέριμνα θα πρέπει να είναι το πάρκινγκ. Εάν η δεξίωση γάμου γίνει μακριά από την εκκλησία τότε οι καλεσμένοι σας σίγουρα θα πάνε εκεί με κάποιο μεταφορικό μέσο. Αν στην αίθουσα δεξιώσεων ή στο κτήμα γάμου υπάρχει πολύς χώρος για να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα τότε όλα καλά, αν όμως χρειάζεται κάτι περισσότερο τότε φροντίστε από πριν, να έχετε μιλήσει με τους υπεύθυνους, ώστε να υπάρχουν παρκαδόροι και να φροντίσουν εκείνοι την κίνηση και την στάθμευση των οχημάτων.

Για την τακτοποίηση των καλεσμένων στον χώρο της δεξίωσης φροντίστε να υπάρχει ένα άτομο του προσωπικού με την λίστα των καλεσμένων και το οργανόγραμμα των τραπεζιών. Σίγουρα θα πρέπει να το έχετε σχεδιάσει νωρίτερα προκειμένου να είναι σε κάθε τραπέζι άτομα που γνωρίζονται μεταξύ τους και που μπορούν να κάνουν παρέα μέχρι να ξεκινήσει το γλέντι.

Η εικόνα της εισόδου είναι εξίσου σημαντική, για να δημιουργήσει και τις ανάλογες εντυπώσεις. Ζητήστε λοιπόν από το ανθοπωλείο ή τον διακοσμητή της δεξίωσης να τοποθετήσουν λουλούδια σε γλάστρες ή κιούπια ή ότι άλλο σας αρέσει για να δώσουν χρώμα στην είσοδο και ίσως μπαλόνια ή κάποιο κολάζ με φωτογραφίες σας σε στιγμές όμορφες με το ταίρι σας.

Καθώς ο χρόνος για την φωτογράφισή σας μετά την εκκλησία και το φρεσκάρισμά σας πριν πάτε στη δεξίωση μπορεί να είναι αρκετός, τότε καλό θα είναι, για τους προσκεκλημένους σας, να φροντίσετε να υπάρχει ανοιχτό μπαρ ή μπουφές με welcome drink και ελαφριά μεζεδάκια για να συνοδεύσουν το ποτό τους, περιμένοντάς σας. Αν ο γάμος σας είναι βασισμένος σε κάποιο θέμα, τότε τα ποτά και οι μεζέδες μπορούν να είναι σχετικοί με αυτό. Αν πάλι βρίσκεται σε κάποιο ιδιαίτερο μέρος της πατρίδας μας, τότε ζητήστε από τον σεφ να δημιουργήσει μπουφέ καλωσορίσματος με το τοπικό ποτό και τους αυθεντικούς μεζέδες της περιοχής.

Κάτι που ίσως δεν έχετε σκεφτεί είναι, πως ο φωτογράφος γάμου θα είναι μαζί σας και ίσως, αν δεν έχει κάποιον συνεργάτη, δεν θα υπάρχει κάποιος για να καλύψει φωτογραφικά την αίθουσα της δεξίωσης, τον στολισμό και τους καλεσμένους πριν φτάσετε εκεί. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να ζητήσετε από κάποιο δικό σας άτομο να έχει φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα, ώστε να τραβήξει μερικά πλάνα και φωτογραφίες. Έτσι δεν θα έχετε κανένα κενό στο άλμπουμ του γάμου και της δεξίωσης.

Φροντίστε ο χρόνος αναμονής να είναι ευχάριστος για να κερδίσετε τις εντυπώσεις και να έχετε ένα ακόμη καλύτερο γλέντι.

Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία: www.junebugweddings.com

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο