Παράξενα έθιμα γάμου σε όλον τον κόσμο

Παράξενα έθιμα γάμου σε όλον τον κόσμο

Τα έθιμα γάμου είναι εκείνα που καθορίζουν την κουλτούρα ενός λαού. Περνάνε από γενιά σε γενιά αποκτώντας συνέχεια όλο και πιο μεγάλη ισχύ.

Σίγουρα όλοι μας γνωρίζουμε τα έθιμα ενός γάμου και τα τελούμε με μεγάλη ευχαρίστηση όταν φτάνει η ώρα. Βέβαια υπάρχουν και κάποια έθιμα γάμου που έχουν διάφορες χώρες στον κόσμο, τα οποία είναι πολύ παράξενα και μας προκαλούν μεγάλη εντύπωση.

Οι Άγγλοι θεωρούν καλοτυχία το να βρεθεί μια αράχνη μέσα στο νυφικό φόρεμα. Επίσης για τους Άγγλους παίζει ρόλο η μέρα που θα παντρευτεί ένα ζευγάρι, καθώς η Δευτέρα, η Τρίτη και η
Τετάρτη θεωρούνται καλές μέρες σε αντίθεση με το Σάββατο που θεωρείται κακότυχη μέρα.

Στα Νησιά Φίτζι ο πατέρας της νύφης, δέχεται από τον γαμπρό ένα δόντι από φάλαινα, που συμβολίζει την απόκτηση πλούτου και κύρους.

Στην Κορέα οι γαμπροί, παραλαμβάνουν τη νύφη από το σπίτι της, κρατώντας μια πάπια! Αυτό καθιερώθηκε επειδή η πάπια ζευγαρώνει μόνο μια φορά στη ζωή της και έτσι θεωρείται σύμβολο αφοσίωσης.

Στην Τσεχία, οι παρευρισκόμενοι στον γάμο, αντί για ρύζι στα κεφάλια των νεόνυμφων, πετάνε μπιζέλια.

Στην Ισπανία ο γαμπρός δίνει στη νύφη 13 νομίσματα, δείχνοντάς της έτσι ότι θα είναι δίπλα της
για πάντα.

Ακόμα ένα άλλο έθιμο είναι το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης να περνά από όλα τα τραπέζια των καλεσμένων με ένα καλάθι και να μοιράζει από μικρά αναμνηστικά δώρα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην Αίγυπτο, για μια εβδομάδα μετά τον γάμο, το σόι της νύφης αναλαμβάνει όλες της δουλειές του σπιτιού για να ξεκουράσει το ζευγάρι.

Τέλος οι Αφροαμερικανοί νεόνυμφοι συνηθίζουν να πηδάνε πάνω από μια σκούπα δείχνοντας έτσι ότι ξεκινάνε μια καινούρια ζωή, αφήνοντας πίσω την παλιά εργένικη ζωή τους.

 

Συντάκτης: Μαριλένα Γαλάνη
Φωτογραφία: gr.pinterest.com/adelferrer/yoked-together/

 

 

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο