Υπνοδωμάτιο νεόνυμφων

Υπνοδωμάτιο νεόνυμφων

Μη σας παραπλανεί φίλες μου ο τίτλος. Σε αυτό εδώ το άρθρο δεν θα μιλήσουμε για την πρώτη νύχτα του γάμου σας, μα για το πώς θα εμπνευστείτε την ιδέα του κοινού σας υπνοδωματίου, το πώς θα αναζητήσετε όλα εκείνα τα απαραίτητα αξεσουάρ της κρεβατοκάμαράς σας, αρχής γενομένης του διπλού σας κρεβατιού. «Όλα του γάμου δύσκολα» έλεγαν οι παλαιότεροι -ως επί το πλείστον- , αυτό όμως πριν φτάσει η εποχή που στο ζευγάρι δίνεται η δυνατότητα να αποφασίσει για τον χώρο του και για τα έπιπλά του, απλά πατώντας μερικά κλικ!

Αρχικά αν πρόκειται να μπείτε σε σπίτι με περισσότερα του ενός υπνοδωματίου, καλείστε να διαλέξετε το καλύτερο δυνατό για τον κοινό σας ύπνο. Φροντίστε ο χώρος που τελικά θα επιλέξετε, να είναι μακριά από υγρασία και αν είναι εφικτό, να φωτίζεται από τον ήλιο τουλάχιστον για λίγες ώρες την ημέρα. Αυτό, όχι μόνο θα συμβάλλει στο να παραμείνει το δωμάτιο στεγνό από υγρασία, αλλά θα χαρίσει φώς και ό, τι αυτό συνεπάγεται, όπως χαρά, αισιοδοξία, ηρεμία, καλή διάθεση, ελπίδα στο νιόπαντρο ζευγάρι. Μην ξεχνάμε πως το φυσικό φώς, θα προστατέψει και την τσέπη σας από αλόγιστη χρήση τεχνητού φωτός, όπως ίσως θα χρειαζόταν σε σκιερό χώρο. Ο ήλιος λοιπόν, το φώς, θα συνδράμει απολύτως θετικά στο ξεκίνημα του έγγαμου βίου σας.

Για την επιλογή του υπνοδωματίου σας, θα παίξει σημαντικό ρόλο και η καλή του ηχομόνωση. Ιδανικό θα ήταν τα κουφώματά του να έχουν διπλά τζάμια. Η προστασία σας από τους ήχους της πόλης είναι μάλλον απαραίτητη, καθώς θα συμβάλλει θετικά στην ψυχική σας υγεία μιας και θα περιορίσετε τους λόγους ανησυχίας και εκνευρισμού σας. Σημαντικό να αναφερθεί πως τόσο εσείς, όσο και ο σύζυγός σας έχετε ανάγκη την ησυχία, για να εξασφαλίσετε έναν ποιοτικό ύπνο και να μπορείτε με ενέργεια να ανταποκριθείτε το επόμενο πρωί στις όποιες υποχρεώσεις σας.

Αφού λοιπόν έχετε στο νου σας τα παραπάνω, ας προχωρήσουμε στην επιλογή κρεβατιού. Σίγουρα θα είναι διπλό ως προς το μέγεθός του. Το ημίδιπλο κρεβάτι, όσο οικονομικό και αν είναι, δεν θα σας καλύψει μελλοντικά. Σκεφτείτε πως σύντομα – σας το ευχόμαστε – θα μείνετε έγκυος και η κοιλίτσα σας θα φουσκώσει, τόσο μάλιστα που το ημίδιπλο θα μοιάζει με μονό και πιθανών να προκληθεί εκνευρισμός, λόγω έλλειψης άνεσης. Επίσης, μην αγνοείτε πως η πλάτη των αντρών είναι μεγαλύτερη από τη δική μας και συνεπώς θα πιάνουν μεγαλύτερο χώρο. Αφήστε που στον ύπνο απλώνονται και χαλαρώνουν, τόσο που το καλούπι τους παίρνει το σχήμα ολόκληρου του κρεβατιού! Διεκδικείστε λοιπόν το διπλό σας κρεβάτι!

Τέλος, ως προς τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας, προτιμήστε πάλ αποχρώσεις του γαλάζιου, του γκρί, του σομόν, του απαλού πράσινου ή και συνδιασμούς τους, καθώς έχουν την ιδιότητα να ηρεμούν και να ξεκουράζουν απόλυτα. Επίσης είναι unisex και δεν θα προκαλέσουν την αντίδραση του ανδρός σας, υποψιαζόμαστε μάλιστα πως θα χαρεί ιδιαίτερα με μια τέτοια επιλογή. Κρατήστε τα έντονα girlie χρώματα, καλύτερα μακριά από την κοινή σας κρεβατοκάμαρα. Όσο για τις κουρτίνες, παλ αποχρώσεις θα προτιμήσουμε και εδώ και μάλιστα εκείνες που «ανοίγουν» και φωτίζουν το χώρο, για να δείχνει μεγαλύτερος. Για μια πιο αισθησιακή πινελιά, καλό θα ήταν κάπου να έχετε καθρέπτες, όπως στα φύλλα της ντουλάπας ή έναν vintage ολόσωμο με ποδαράκια στραμμένο προς το κρεβάτι σας. Ζεστά χρώματα προτιμήστε για τα λευκά σας είδη, παπλώματα, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, μπουρνούζια, πετσέτες ακόμα και για το χαλάκι σας. Τα τελευταία θα αποτελούν με βεβαιότητα την χαρούμενη νότα του δωματίου σας!

Συντάκτης: Μαριάννα Στεφανίδου

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο