Διακόσμηση Γαμήλιου Κρεβατιού

Διακόσμηση Γαμήλιου Κρεβατιού


Πέρα από τη έρευνα για την επιλογή του νυφικού φορέματος και των παπουτσιών, που θα επιλέξετε για τη γαμήλια εμφάνισή σας σημαντική αγορά είναι και η διακόσμηση του γαμήλιου κρεβατιού σας!
Ένα παλιό και διατηρητέο έθιμο για το γάμο του ζευγαριού είναι το στρώσιμο του γαμήλιου κρεβατιού και η πρόσκληση φίλων και συγγενών στο σπίτι των μελλόνυμφων.

Το κρεβάτι του μελλόνυμφου ζευγαριού στρώνεται με ένα γαμήλιο κουβερλί και καλούνται οι φίλοι και συγγενείς για να τους ευχηθούν. Παλαιότερα, το στρώσιμο του γαμήλιου κρεβατιού περιλάμβανε και την επίδειξη της προίκας της νύφης στους συγγενείς του γαμπρού.


Πλέον, το στρώσιμο του γαμήλιου κρεβατιού είναι μια μικρή γιορτή πριν το γάμο για τον στενό κύκλο του ζευγαριού, όπου βοηθάει και στην οικονομική ενίσχυση των μελλόνυμφων.
Αναλυτικά, στο στρώσιμο του γαμήλιου κρεβατιού περιλαμβάνει:


Α) τη διακόσμηση του γαμήλιου κρεβατιού, συνήθως τοποθετούν πάνω στο γαμήλιο κουβερλί ροδοπέταλα και ρύζι για να «ριζώσει» ο γάμος.


Β) ανεβαίνουν τα μικρά παιδιά, που βρίσκονται στο σπίτι πάνω στο κρεβάτι για να υπάρξει καλή τύχη και απόκτηση απογόνων για τους μελλόνυμφους


Γ) οι συγγενείς και οι φίλοι ρίχνουν πάνω στο κρεβάτι χρήματα και χρυσά γούρια για να ευχηθούν βίος ανθόσπαρτων στο ζευγάρι.


Βέβαια, όπως όλες οι υπόλοιπες ετοιμασίες του γάμου, έτσι και το νυφικό κρεβάτι κρύβει μέσα του την αισθητική και κατ’ επέκτασιν τις τάσεις της μόδας, που κυριαρχούν την εποχή εκείνη.


Οι τάσεις της μόδας για το νυφικό κρεβάτι επιμένουν στην κομψότητα. Προτιμήστε ένα γαμήλιο κουβερλί σε ιβουάρ απόχρωση και επιλέξτε τις λεπτομέρειες, που θα θέλατε να έχει. Συχνό μοτίβο στα γαμήλια κουβερλί στους μεγάλους οίκους είναι οι ταφταδένιες ανάγλυφες λεπτομέρειες στα μαξιλάρια ή οι λαμπερές κεντητές λεπτομέρειες στο κέντρο του κουβερλί με κρύσταλλα Swarovski και πούλιες σε φυσικούς τόνους.


Αγοράστε ένα γαμήλιο κουβερλί και απολαύστε την απαλότητά και κομψότητά του την πρώτη νύχτα του γάμου σας.

Συντάκτης: Ντόρα Πετρούλια
Φωτογραφία: www.rumahdesainminimalis.com

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο