Νύφη vs πεθεράς

Νύφη vs πεθεράς

Μετά τοn γάμο ενός ζευγαριού μπορούν να προκύψουν διάφορα προβλήματα. Ένα πρόβλημα το οποίο προϋπάρχει πριν τοn γάμο και συνεχίζεται είναι αυτό της κόντρας πεθεράς και νύφης. Είναι ένας άλυτος καθημερινός πονοκέφαλος που φθείρει διαρκώς το ζευγάρι.

Η πεθερά φοβάται ότι θα χάσει τον γιό της και βλέπει ανταγωνιστικά την νύφη, ενώ το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν είναι το μοναχοπαίδι της. Η ανταγωνιστικότητα των δυο γυναικών μπορεί να αρχίζει από τις δουλειές του σπιτιού ή το μαγείρεμα, έως το πιο ασήμαντο πράγμα. Συνήθως η πεθερά κατακρίνει την νύφη για την συμπεριφορά της, ενώ έχει τον πρώτο λόγο σε όλα καθιστώντας τους καυγάδες αναπόφευκτους.

Βέβαια όπως κάθε πρόβλημα έχει την λύση του, έτσι και αυτό έχει τις δικές του. Αρχικά η παθητική στάση και η πεποίθηση ότι θάβοντας το πρόβλημα θα σταματήσει να υπάρχει πρέπει να πάψει. Μια ειλικρινής συζήτηση θα βοηθούσε αρκετά και θα μπορούσε η μια να καταλάβει καλύτερα την άλλη και έτσι να μικρύνει το χάσμα που τις χωρίζει. Η νύφη θα μπορούσε να ζητάει κάποιες συμβουλές από την πεθερά της δείχνοντάς της έτσι, ότι η γνώμη της για εκείνη μετράει. Επίσης ο σύζυγος θα μπορούσε να αναλάβει δράση και να βάλει κάποια όρια στην μητέρα του.

Όμως σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα παραμένει και οι λύσεις δεν βοηθάνε όσο και αν γίνεται προσπάθεια. Σε τέτοιες καταστάσεις δεν πρέπει να κυριαρχεί απογοήτευση αλλά ο συνεχής μόχθος και η αισιοδοξία ότι στο μέλλον τα πράγματα θα φτιάξουν και θα είναι καλύτερα για όλους.

Συντάκτης: Μαριλένα Γαλάνη
Φωτογραφία: www.dailymail.co.uk

 

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο