Διαλέγοντας την ιδανική μπομπονιέρα

Διαλέγοντας την ιδανική μπομπονιέρα

Όπως είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο οι μπομπονιέρες γάμου είναι το δώρο που κάνουν οι νεόνυμφοι στους καλεσμένους τους οι οποίοι τους έκαναν την τιμή να παρευρεθούν σαν μάρτυρες της ένωσής τους με αυτή την τόσο όμορφη τελετή του γάμου. Αυτό το δώρο το ζευγάρι καλό είναι να το έχει διαλέξει με προσοχή αφενός για να μην ξεπεράσει το κόστος που έχουν προγραμματίσει και αφετέρου για να μην είναι μικρότερης αξίας από την εκτίμηση που θέλουν να δείξουν στους προσκεκλημένους τους.

Το βασικότερο στοιχείο που πρέπει να προσέξετε είναι τα ίδια τα κουφέτα. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι τα κουφέτα είναι φρέσκα και τα υλικά από τα οποία φτιάχτηκαν είναι και αυτά πρώτης ποιότητας, καλύτερα να έχει λιγότερα κουφέτα η κάθε μπομπονιέρα παρά να είναι περισσότερα αλλά να μην είναι εύγευστα. Αν κάνετε ξεχωριστές μπομπονιέρες για τα παιδιά τότε προτιμήστε οι δικές τους να έχουν γέμιση σοκολάτας. Ο αριθμός των κουφέτων, μέσα σε κάθε μπομπονιέρα, θα πρέπει να είναι μονός με βάση το έθιμο.

Οι μπομπονιέρες γάμου μπορεί να είναι πολύ απλές, όπως ένα όμορφο υφασμάτινο πουγκί ή πολλά φύλλα από τούλι δεμένα με μια όμορφη κορδέλα. Σε αυτήν την περίπτωση καλό θα είναι να έχουν αρκετά κουφέτα μέσα. Για να γίνει πιο περίτεχνη αυτή η επιλογή, τότε μπορείτε να διαλέξετε κάποιο εκλεκτότερο ύφασμα για το πουγκί σας ή για την κορδέλα ή μπορείτε να τυπώσετε, ακόμη και να κεντήσετε πάνω στο ύφασμα ή την κορδέλα τα αρχικά σας.

Ιδέες για δώρα - μικροαντικείμενα δεμένα μαζί με κουφέτα υπάρχουν πάρα πολλά, το κόστος και το γούστο σας είναι αυτά που θα καθορίσουν την τελική σας επιλογή.


Αν πάλι σας αρέσουν τα πιο σταθερά υλικά τότε προτιμήστε το σχήμα του κουτιού όπου μέσα θα μπουν τα κουφέτα. Τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι αρκετά όπως χαρτί, ξύλο, γυαλί αλλά και κάποιο μέταλλο της επιλογής σας ανάλογα με το ποσό που μπορείτε και θέλετε να διαθέσετε. 


Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να τυπώσετε πάνω σε κάποια ή σε όλα τα κουφέτα τα ονόματά σας, μια όμορφη ευχή ή ότι άλλο σας αρέσει. Αυτή η ιδέα είναι όμορφη είτε βάλετε τα κουφέτα μέσα σε πουγκί είτε διαλέξετε να τα τοποθετήσετε πάνω σε περίτεχνες κατασκευές που θα τα κάνουν να μοιάζουν με πέταλα λουλουδιών.  


Αν τις μπομπονιέρες τις μοιράσετε στην εκκλησία τότε καλό είναι να έχετε περισσότερες από τα προσκλητήρια μιας και κάθε οικογένεια δεν έχει μόνο ένα μέλος, οπότε μια καλή αναλογία είναι τέσσερις μπομπονιέρες για κάθε προσκλητήριο. Αν πάλι έχετε λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους τους οποίου έχετε καλέσει και στη δεξίωση, τότε μπορείτε να μην τις μοιράσετε στην εκκλησία αλλά να τις έχουν τοποθετήσει στα τραπέζια και έτσι ο καθένας να την βρει στη θέση που θα κάτσει. Αν θέλετε να είναι πιο ευφάνταστη η διανομή τους τότε μπορείτε να τις κρεμάσετε σε κάποια κατασκευή που θα έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του τραπεζιού από όπου ο καθένας από τους συνδαιτυμόνες θα μπορεί να κάνει μόνος του την συγκομιδή της μπομπονιέρας του.

Σε κάθε περίπτωση να υπολογίσετε κάποιες μπομπονιέρες επιπλέον, όχι απαραίτητα ίδιες με τις πρώτες, ώστε να μπορείτε να τις προσφέρετε σε εκείνους που δεν υπολογίσατε για την εκκλησία ή την δεξίωση. ίσως επειδή κάνετε κλειστό γάμο.

Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία: theindianexpert.com

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο