Άρθρα Γάμου

Σύμφωνο συμβίωσης

Σύμφωνο συμβίωσης

Η οικονομική κρίση στην Ελλαδα, έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της χώρας. Θυμα της είναι βεβαίως και η ελληνική κοινωνία. Ειναι εμφανες, οτι επηρεάζει εδώ και μερικά χρόνια, ακόμα και την ζωη των αγαμων ζευγαριών. Πλεον, οι νέοι, σκέφτονται που θα ξοδέψουν ακόμα και το 1 ευρω, αφού οι μισθοί έχουν πέσει κατακόρυφα. Επομενως, δεν είναι περίεργο, οτι έχουν μειωθει και οι γάμοι. Τα ζευγάρια, δεν προχωρουν στο επόμενο "μεγάλο" βήμα, λόγω της οικονομικής κατάστασης τους. Τι γίνεται, όμως, όταν τα πράγματα σοβαρευουν;

Μια νέα μορφή επισημοτητας της σχεσης, υπάρχει εδώ και λίγα χρόνια και στην χώρα μας. Περα απο τον αρραβώνα και τον λόγο πριν η αντί του γάμου, υπάρχει πλέον και το σύμφωνο συμβίωσης. Ειναι μια "νέα μόδα", που συνηθίζουν να ακολουθούν οι νεότεροι και πιο μοντέρνοι, αλλά αντιπαθουν οι γηραιοτεροι. Το σύμφωνο συμβίωσης, υπογραφεται απο το ζευγάρι, χωρίς κανένα τελετουργικο, και κάνει την σχέση τους πιο επίσημη. Επιπλεον, αν υπάρχει κάποιο παιδί, αναγνωριζεται άμεσα και απο τον πατέρα.

Δεν θεωρείται κάτι αντιστοιχο με τον γάμο, αλλά συνήθως υπογραφεται, μετά την παρουσια ενός μωρού. Γι'αυτο, ίσως οι μεγαλύτεροι δεν το προτιμούν για τα παιδιά τους. Κατ'αρχας είναι μια καινοτομία, που δεν έχουν συνηθισει. Κατα δεύτερον, όλοι γονείς ονειρευονται για τα παιδιά τους έναν γάμο στην εκκλησια. Ονειρευονται την κόρη τους νυφούλα και τον γιο τους με γαμπριατικο κουστούμι. Η προκατάληψη τους γίνεται φανερή ακόμα και σε έναν γάμο στο δημαρχείο. Οι περισσοτεροι,παρ'ολα αυτά κάνουν υποχωρήσεις, κατανοωντας τα πολυδαπανα έξοδα που απαιτεί ένας μεγάλος γάμος.

Συντάκτης: Γεωργίου Παυλίνα

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο