Πηγαίνοντας στην εκκλησία

Πηγαίνοντας στην εκκλησία

Το μεταφορικό μέσο που θα πάει τη νύφη στην εκκλησία είναι συνήθως και αυτό που θα πάρει το ζευγάρι από εκεί για να κάνουν τη φωτογράφιση και να πάνε μετά στον χώρο της δεξίωσης. Κάποιες φορές, και όταν οι αποστάσεις το επιτρέπουν, με το ίδια όχημα που πηγαίνει ο γαμπρός στην εκκλησία πηγαίνει και η νύφη. Το σπίτι της, κατά παράδοση, είναι κοντά στην εκκλησία που θα τελεστεί ο γάμος της. Για να αποφασίσετε με ποιόν τρόπο ή όχημα θα πάτε στην εκκλησία καλό θα είναι πρώτα να έχετε δει τις διαδρομές που πρόκειται να διανυθούν από τα σπίτια που θα ετοιμαστείτε έως την εκκλησία καθώς και την επόμενη διαδρομή μέχρι τον χώρο της δεξίωσης. Για να διανύσετε αυτές τις αποστάσεις υπάρχουν πολλοί τρόποι, θα τους δούμε παρακάτω για να διαλέξετε τον καλύτερο.

Αν οι αποστάσεις είναι κοντινές θα είναι πολύ όμορφη η επιλογή να κάνετε τη διαδρομή με τα πόδια. Πολλοί θα είναι αυτοί που θα σας συνοδεύσουν. Σε κάποια χωριά και νησιά της χώρας μας μάλιστα αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πάει ο γαμπρός και η νύφη στην εκκλησία. Οι συγγενείς, οι φίλοι και οι γείτονες πηγαίνουν στα σπίτια των μελλόνυμφων και τους ξεπροβοδίζουν με λουλούδια και ροδοπέταλα, τους συνοδεύουν μέχρι την εκκλησία με τραγούδια και ευχές, μαντινάδες και οργανοπαίχτες, ανάλογα με το έθιμο του κάθε τόπου.


Παραδοσιακά σε κάποιες περιπτώσεις η μετακίνηση της νύφης γίνεται με άμαξα. Αυτό λοιπόν είναι ένα πολύ όμορφο μεταφορικό μέσο για αυτή την περίσταση. Αν κάνετε τον γάμο σας στην πόλη τότε είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε άμαξα για αυτό τον σκοπό. Αν σας αρέσει αυτή η επιλογή τότε καλά θα κάνετε να ξεκινήσετε την αναζήτηση της κατάλληλης άμαξας για εσάς και φυσικά να την κλείσετε έγκαιρα για την ημερομηνία που είναι ο γάμος. Στην επαρχία είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθεί και να είναι διαθέσιμη άμαξα για τον γάμο σας, μιας και υπάρχουν πολλά άλογα, άμαξες και αμαξάδες που μεταφέρουν τουρίστες συνήθως όλες τις εποχές.


Τέλος οι λιμουζίνες είναι ίσως η πλέον ακριβή επιλογή αλλά το στιλ και η κομψότητα ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, παλαιότερης ή σύγχρονης εποχής, δίνουν πάντα αίγλη σε έναν γάμο. Μιας και θα είναι μόνο για μια μέρα κάντε στον εαυτό σας αυτό το δώρο και απολαύστε την χλιδή και την λάμψη που θα σας δώσει ένα τέτοιο μεταφορικό μέσο. Εξάλλου αυτή η μέρα είναι η δική σας στιγμή για να λάμψετε.

Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία:www.gamos-guide.gr

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο