Γαμπρός το καλοκαίρι

Γαμπρός το καλοκαίρι

Είστε από τους τυχερούς που παντρεύονται το καλοκαίρι; Όλα είναι ιδανικά αυτή την εποχή και ο μήνας του μέλιτος θα είναι οι καλύτερες διακοπές της ζωής σας. Όμως νιώθετε δυσάρεστα που θα πρέπει να φορέσετε κοστούμι τον κατακαλόκαιρο. Για να είστε κομψός αλλά να μην ζεσταίνεστε πολύ, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας της εποχής και της φυσιολογικής έντασης που έχετε για τον γάμο, θα σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να είστε άνετος στο γαμπριάτικο κοστούμι σας ακόμη και τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

Για όλα τα ρούχα υπάρχουν τα χειμωνιάτικα και τα καλοκαιρινά υφάσματα. Αν το κοστούμι σας είναι παραγγελία, πάτε δηλαδή σε κάποιον ράφτη να σας φτιάξει από την αρχή το ρούχο πάνω σας, τότε είναι εύκολο μιας και οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα ποιά είναι τα κατάλληλα υφάσματα ανάλογα με την εποχή. Αν όμως επιλέξετε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ένα έτοιμο τότε φροντίστε να ενημερώσετε τους πωλητές για την εποχή και την ώρα του γάμου.

Τα κατάλληλα υφάσματα για την περίσταση είναι το λινό, βαμβακερό, μεταξωτό ή cool wool που είναι ελαφριά και δροσερά. Όσο πιο αραιή είναι η πλέξη του υφάσματος τόσο πιο δροσερό θα είναι το κοστούμι. Για το πουκάμισο σίγουρα μεταξωτό ή βαμβάκι με μετάξι, η πλέξη του θα πρέπει επίσης να είναι αραιή. Για πρωινό γάμο επιλέξτε κάποιο πολύ ανοιχτόχρωμο σύνολο. Πολλά χρώματα υπάρχουν για να μπορέσετε να αποφασίσετε ποιό σας ταιριάζει καλύτερα. Αφού το λευκό το έχει η νύφη, εσείς μπορείτε να φορέσετε κοστούμι σε γαλάζιο, σε γκρι ανοιχτό, σε μπεζ, σε ζαχαρί, σε σαμπανί. Φυσικά και το πουκάμισο πρέπει να είναι ανάλογου χρώματος. Μην διστάσετε να επιλέξετε ακόμη και σομόν ή απαλό ροζ, δείχνει τέλειο με τα καλοκαιρινά χρώματα των κουστουμιών.

Για τον λαιμό η γραβάτα και το παπιγιόν είναι το κατάλληλο αξεσουάρ αλλά αν δεν θέλετε να κλείσετε τα κουμπιά μέχρι επάνω, τότε μπορείτε να φορέσετε ένα κομψό φουλάρι. Στο κατάστημα που θα πάτε ζητήστε να σας δείξουν σχετικά φουλάρια με το σύνολο που θα επιλέξετε και τον τρόπο που μπορεί να φορεθεί.

Όμως προσοχή, το λεπτό ύφασμα τσαλακώνει εύκολα, να φορέσετε το κοστούμι σας την τελευταία στιγμή για να αποφύγετε τις αντιαισθητικές ζάρες που θα χαλάσουν όλη την χάρη και την ομορφιά του ρούχου.

Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία: gr.pinterest.com

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο