Τα πάντα για τον γάμο Σας!
logo-www.gamosguide.eu
facebook facebook facebook image twitter image myspace image g+ youtube image blog gamos guide image pinterest image add this image rss image telephone Gamos Guide

Γαμήλιο Ταξίδι στη Βιέννη

Γαμήλιο Ταξίδι στη Βιέννη image

Βιέννη: η πόλη που χαρακτηρίζεται από τις πιο κοσμοπολίτικες της Ευρώπης. Μουσική, αρχιτεκτονική, μεγαλοπρεπή ανάκτορα, ατέλειωτοι κ χρωματιστοί κήποι συναντώνται στην πρωτεύουσα της Αυστρίας κ συνθέτουν ένα μαγευτικό προορισμό. Το χειμώνα το κρύο είναι τσουχτερό αλλά τα καφέ στα σοκάκια της πόλης με τη ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα και τη φημισμένη σοκολάτα βιεννουά  ή τις άπειρες γεύσεις καφέ και γλυκών σε αποζημιώνουν.

Δε γίνεται οι επισκέπτες να φύγουν χωρίς να έχουν δοκιμάσει το φανταστικό maria theresia (μόκα με λικέρ, πορτοκάλι, ζάχαρη και κρέμα)! Το καλοκαίρι από την άλλη, σε ενθαρρύνει να κάνεις βόλτες στο παλάτι Schoenbrunn το οποίο αποτελούσε τη θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας (ναι, της πριγκίπισσας Σίσσυ και του αυτοκράτορα) που μόνο για απλή κατοικία δεν πρόκειται, αλλά για μια τεράστια έκταση που περιλαμβάνει μέχρι και ζωολογικό κήπο! Βέβαια, σημείο αναφοράς της πόλης αποτελεί ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου που είναι χτισμένος εδώ και 800 περίπου χρόνια καθώς και η φημισμένη Όπερα της Βιέννης στην οποία αξίζει να παρακολουθήσετε μία παράσταση.

Επειδή όμως κανείς δε γίνεται να δει όλα αυτά τα αξιοθέατα νηστικός, μην ανησυχείτε. Τα λουκάνικα με συνοδεία μπύρας είναι ο τρόπος που ντόπιοι και τουρίστες επιλέγουν για να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο τους. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες πράγματα που μπορώ να σας πω για την ίδια την πόλη. Προτείνω όμως ανεπιφύλακτα και εξορμήσεις σε άλλους κοντινούς προορισμούς εντός και εκτός χώρας όπως το Σάλτσμπουργκ ή το Μόναχο. Γαμήλιο ταξίδι είναι, φροντίστε να το ευχαριστηθείτε!   
   
Συντάκτης: Χάρις Μιλιλή