Προγαμιαίο συμβόλαιο

Προγαμιαίο συμβόλαιο

Η οργάνωση ενός γάμου, απαιτεί πολύ χρόνο και πολλά εξοδα. Όταν το ζευγάρι αποφασίζει να παντρευτεί, είτε στο Δημαρχείο, είτε στην εκκλησία, περνά πολύ χρόνο στο να διαλέξει τα κατάλληλα ρούχα, τους καλεσμένους, τα προσκλητήρια γάμου, την αίθουσα δεξίωσης και πολλές άλλες παραμέτρους. Επίσης, τα έξοδα για έναν γάμο θα είναι πολλά και συνήθως τα αναλαμβάνει η πλευρά του ζευγαριού που έχει την μεγαλύτερη περιουσία, σε περίπτωση που ο γαμπρός και η νύφη δεν ανήκουν στην ίδια κοινωνική τάξη.

Σε μια τέτοια κατάσταση, λοιπόν, ιδιαίτερα αν η ευνοικότερη οικονομικά πλευρά, έχει πολύ μεγάλη περιουσία, συνίσταται η υπογραφή ενός προγαμιαίου συμβολαίου. Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και η ανηθικότητα μαζί με την αγάπη του ανθρώπου για το χρήμα, ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη. Γι' αυτό τον λόγο, οι δικηγόροι συμβουλεύουν τους πλούσιους πελάτες τους να προστατεύσουν την πολύτιμη περιουσία τους, ακόμα και μέσα από τον γάμο.

Δεν είναι λίγες εξάλλου οι περιπτώσεις, όπου οι απατεώνες και προικοθήρες, μεταμφιεσμένοι σε ερωτευμένοι, κλέβουν ουσιαστικά τα χρήματα του θύματός τους, παίρνοντας απλά διαζύγιο. Δεν είναι καθόλου παράνομοι, αλλά αντιθέτως, χαρακτηρίζουν τον γάμο τους, ως μια επικερδής αποτυχία. Θύματά τους, είναι κυρίως άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν είχαν ερωτευθεί ποτέ ξανά η είχαν πολλούς αποτυχημένους γάμους στο ενεργητικο τους. Θύματά τους είναι τα συναισθήματα της ανασφάλειας και της μοναξιάς.

Δεν είναι,όμως, όλοι οι πλούσιοι αδύναμοι χαρακτήρες που τους κυβερνά το συναίσθημα. Ερωτεύονται, αγαπούν, αλλά δεν ξεχνούν να προστατεύσουν την περιουσία τους. Μάλιστα, κάποιοι πιο πονηροί, βάζουν ως όρο στο προγαμιαίο συμβόλαιο, την απόκτηση παιδιών μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, ως αιτία διαζυγίου την παραμονή του συντρόφου τους εκτός σπιτιού, έστω και για μια νύχτα και άλλα πολλά.

Συντάκτης: Γεωργίου Παυλίνα
Φωτογραφία: www.tricitieshcc.org

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο