Άρθρα Γάμου

Προγαμιαιο συμβόλαιο

Προγαμιαιο συμβόλαιο

Η οργάνωση ενός γάμου, απαιτεί πολυ χρόνο και πολλά εξοδα. Οταν ενα ζευγάρι αποφασίζει να παντρευτεί, είτε στο δημαρχείο είτε στην εκκλησια, περνά πολύ χρόνο στο να διαλέξει τα κατάλληλα ρούχα, τους καλεσμένους, τα προσκλητηρια, τον χώρο για την μετέπειτα δεξίωση και πολλές άλλες παραμετρους. Επισης, τα έξοδα για έναν γάμο θα είναι πολλά και συνήθως τα αναλαμβάνει η πλευρά του ζευγαριου που έχει την μεγαλύτερη περιουσια- σε περίπτωση που ο γαμπρός και η νύφη δεν ανηκουν στην ίδια κοινωνική τάξη.

Σε μια τέτοια κατάσταση, λοιπόν, ιδιαίτερα αν η ευνοικοτερη οικονομικά πλευρά, έχει πολύ μεγαλη περιουσια, συνίσταται η υπογραφή ενός προγαμιαιου συμβολαίου. Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και η ανηθικότητα μαζί με την αγάπη του ανθρώπου για το χρήμα, ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη. Γι' αυτό τον λόγο, οι δικηγόροι πάντα συμβουλευουν τους πλούσιους πελάτες τους να προστατευσουν την πολύτιμη περιουσία τους, ακόμα και μέσα απο τον γάμο.

Δεν είναι λίγες εξάλλου οι περιπτώσεις, όπου οι απατεώνες και προικοθηρες, μεταμφιεσμενοι σε ερωτευμένοι, κλέβουν ουσιαστικά τα χρήματα του θυματος τους, παιρνωντας απλά διαζύγιο. Δεν είναι καθόλου παράνομοι, αλλά αντιθέτως, χαρακτηριζουν το γάμο τους ως μια επικερδης αποτυχία. Θυματα τους, είναι κυρίως άνθρωποι μεγαλυτερης ηλικίας, που δεν ειχαν ερωτευθεί ποτέ ξανά η είχαν πολλούς αποτυχημενους γάμους στο ενεργητικο τους. Θυματα τους είναι τα συναισθηματα της ανασφαλειας και της μοναξιάς.

Δεν είναι,όμως, όλοι οι πλούσιοι αδυναμοι χαρακτήρες που τους κυβερνά το συναίσθημα. Ερωτευονται,αγαπούν, αλλά δεν ξεχνούν να προστατευσουν την περισουσια τους. Μαλιστα,καποιοι πιο πονηροί, βάζουν ως όρο στο προγαμιαιο συμβόλαιο, την αποκτηση παιδιών μέσα σε ενα χρονικό διαστημα, ως αιτία διαζυγίου την παραμονή του συντρόφου τους εκτός σπιτιου, έστω και για μια νύχτα και άλλα πολλά.

Συντάκτης: Γεωργίου Παυλίνα

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο