Επιχείρηση: Σκρουτζ Μακ Ντακ

Επιχείρηση: Σκρουτζ Μακ Ντακ

Ποιος δεν θυμάται τον αγαπημένο ήρωα των παιδικών μας χρόνων που είχε άπειρα χρήματα και παρόλαυτα φρόντιζε να εξοικονομεί κι άλλα?

Ένας γάμος μπορεί να αποδειχθεί δαπανηρή υπόθεση, ειδικά αν δεν καταφέρετε να οργανωθείτε οικονομικά. Ας αναλογιστούμε πως: ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΣΤΕ! Καλές οι υπερβολές αλλά στους καιρούς που ζούμε λίγη εγκράτεια δεν βλάπτει.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι σοφό να αποτανθείτε σε τράπεζα για δάνεια ή να φουσκώσετε τις πιστωτικές σας κάρτες. Μπορείτε εύκολα να εξοικονομήσετε χρήματα με μικρά τρικς.

Φροντίστε, ώστε ο στολισμός της εκκλησίας να μεταφερθεί και στη δεξίωση. Μπορείτε να παραγγείλετε λουλούδια κι απευθείας από τον παραγωγό και να ζητήσετε από τη αγαπημένη σας διακοσμήτρια να φτιάξει τις συνθέσεις!

Μην εμπιστεύεστε προφορικές συμφωνίες με τους προμηθευτές σας. Όλα να τα έχετε εγγράφως.

Βάλτε deadline στις επιβεβαιώσεις των προσκεκλημένων, ώστε να είστε σίγουροι για τα άτομα που θα έρθουν χωρίς αμφιβολίες. Πριν δεσμευτείτε σε ο,τιδήποτε, αναλογιστείτε αν σας χρειάζεται απαραίτητα.

Για παράδειγμα η γνωστή σας από το λύκειο μπορεί να είναι κατάλληλη να προσέχει τα πιτσιρίκια και να τα διασκεδάζει κατά τη δεξίωση του γάμου σας. Είναι δε απαραίτητο να προσλάβετε έξτρα κλόουν?

Ο κολλητός σας είναι επαγγελματίας Dj και μπορεί να το θεωρεί τιμή να παίξει στο γάμο σας. Δεν βλάπτει κανένα να τον ρωτήσετε κι εννοείται πως θα γλυτώσετε αρκετά τα οποία μπορείτε να τα επενδύσετε αλλού.

Απλοποιήστε τη διακόσμηση! Δεν χρειάζονται όλες οι φαμφάρες και τα χρυσοποίκιλτα τραπεζομάντηλα.

Επιδιώξτε πακέτα προσφορών, όπου για παράδειγμα μπορείτε να κλείσετε σε μια τιμή όλα τα μακιγιάζ των γυναικών της οικογένειας ή όλα τα μανικιούρ.

Όπως κι αν αποφασίσετε να κινηθείτε, προσπαθήστε να έχετε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα με το μικρότερο οικονομικό έξοδο.

Συντάκτης: Μαριάννα Στεφανίδου
Φωτογραφία: www.listal.com



Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο