Όλα του γάμου δύσκολα

Όλα του γάμου δύσκολα

Δυο άνθρωποι γνωρίζονται, ερωτεύονται, αγαπιούνται και παντρεύονται. Όλα φαίνονται τόσο απλά κι όμως δεν είναι. Η αναζήτηση του κατάλληλου συντρόφου, μπορεί να πάρει χρόνια. Και η οργάνωση του γάμου; Θα κοστίσει πάρα πολύ ακριβά. Για αυτό παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, πως τα νέα και ερωτευμένα ζευγάρια, δεν παντρεύονται, σκεπτόμενοι τα έξοδα που έχει μια απλή τελετή. Παραμένουν στο στάδιο της συγκατοίκησης, της απλής συμβίωσης, κάποιες φορές και του αρραβώνα. Κάποιοι άλλοι, ακολουθούν τον πολιτικό γάμο.

Το μυστήριο στην εκκλησία κοστολογείται πλέον ακριβά. Κατ' αρχάς η ίδια η εκκλησία είναι η πρώτη που ζητάει χρήματα. Ανάλογα τα λεπτά της τελετής, τον φωτισμό και τον στολισμό του ναού, υπάρχει και η αντίστοιχη τιμή. Βέβαια, το κόστος ποικίλλει ανάλογα και με την περιοχή που βρίσκεται η εκκλησία. Στην συνέχεια, έρχεται το νυφικό και το γαμπριάτικο κουστούμι, καθώς και οι φωτογραφίες με το βίντεο. Ας μην ξεχάσουμε τις μπομπονιέρες και το δώρο του γαμπρού, αλλά και η δεξίωση γάμου που θα ακολουθήσει μετά. Περιγράφοντας μια απλή τελετή, χωρίς πολλές πολυτέλειες και με μικρό αριθμό καλεσμένων, ο αριθμός των ευρώ είναι σίγουρα τετραψήφιος.

Οι μελλόνυμφοι είναι αδύνατον να πληρώσουν το ποσό, ενώ από την άλλη, θα περιμένουν αρκετά ακόμα αν ξεκινήσουν να μαζεύουν οικονομίες για την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους. Πολλά νεαρά ζευγάρια, λοιπόν, αναζητούν την λύση, δανειζόμενοι χρήματα από τους γονείς τους, αφού το δάνειο από την τράπεζα, θα ήταν μεγάλη ανοησία στις μέρες μας.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι οικονομικές πιέσεις που εμποδίζουν την ευτυχία ενός ζευγαριού στις μέρες μας. Παρατηρούνται επίσης κρίση ηθών, αξιών, πνεύματος, αισθητικής, επικοινωνίας, θεσμών, με αποτέλεσμα ο θεσμός του γάμου να περνά κρίση. Η αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων μεγαλώνει και ο ατομικισμός κυριαρχεί. Οι αξίες ισοπεδώνονται, ενώ καλλιεργούνται ο φόβος και η μιζέρια. Έτσι, τα ζευγάρια οδηγούνται σε μια θλιβερή και αποξενωμένη ζωή, με κύριο συστατικό της την έλλειψη αποφασιστικότητας, που θα μπορούσε να καλυτερέψει την ζωή ενός ζευγαριού.

Συντάκτης: Παυλίνα Γεωργίου
Φωτογραφία: www.albawaba.com

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο