Φωτογράφιση γάμου και βιντεοσκόπηση

Φωτογράφιση γάμου και βιντεοσκόπηση

Iδέες για όμορφα στιγμιότυπα

Όλα τα ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία του γάμου τους, αφού βρουν τον κατάλληλο χώρο δεξίωσης ξεκινούν να σχηματίζουν το ύφος και το στιλ που θέλουν να έχει ο γάμος τους. Αν είναι λίγο πιο προχωρημένη η σκέψη τους, από την απλή εκδοχή ενός κλασικού γάμου, τότε η πρώτη συμφωνία που θα πρέπει να σκεφτούν και να αναζητήσουν είναι αυτή με τον φωτογράφο γάμου. Οι γνώσεις και η προοπτική του καλλιτέχνη φωτογράφου, που θα επιλέξουν, θα τους βοηθήσει και θα τους καθοδηγήσει ακόμη και για την σωστή επιλογή του νυφικού και της ανθοδέσμης.

Ένας έμπειρος φωτογράφος γάμου έχει την ικανότητα να δει αυτό που ζητά το ζευγάρι για την ημέρα του γάμου του και να το σκηνοθετήσει με ακρίβεια βήμα βήμα. Δεν είναι ικανός και χρήσιμος λοιπόν μόνο για την τελική ημέρα αλλά από την πρώτη ημέρα.

Πολλές φορές η έλλειψη φαντασίας κάνει τις επιλογές να είναι βαρετές ή το αντίθετο, παραφορτωμένες. Για να αποφευχθεί αυτήν η ατονία και η σπατάλη καλό θα είναι το θέμα του γάμου, το ύφος του στολισμού και την τοποθεσία της φωτογράφισης να τα επιμεληθεί το ζευγάρι μαζί με τον φωτογράφο ή να τα αναθέσει εξολοκλήρου σε εκείνον, αν αυτό είναι δυνατό βάση των υπηρεσιών του και του κόστους τους.

Σε κάποια ζευγάρια ίσως αρέσει η ιδέα να κάνουν ένα βίντεο μικρού μήκους που να δείχνει τον τρόπο που γνωρίστηκαν και θα προβληθεί στην αίθουσα της δεξίωσης πριν τον ερχομό τους εκεί. Μια συλλογή από φωτογραφίες τους για να προβάλλεται στην οθόνη κατά την διάρκεια της προσέλευσης των καλεσμένων και πριν το βίντεο μικρού μήκους. Τυπωμένες φωτογραφίες να στολίσουν την είσοδο ή την αίθουσα της δεξίωσης.

Αυτά θέλουν προετοιμασία αρκετό καιρό πριν τον γάμο. Ακόμη και το βίντεο που κάνουν κάποια ζευγάρια μετά τον γάμο τους θέλει προετοιμασία πολύ πριν, μιας αυτό μπορεί να προϋποθέτει ακόμη και μετακίνηση του ζευγαριού και του φωτογράφου σε κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία ή την αγορά εξοπλισμού ή οτιδήποτε μπορεί να είναι αναγκαίο βάση του θέματος που έχει αποφασιστεί.

Υπάρχει ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πρέπει το ζευγάρι να αναζητήσει έναν ικανό και αξιόλογο επαγγελματία φωτογράφο. Συνήθως οι φωτογράφοι κάνουν ή έχουν στο συνεργείο τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν την βιντεοσκόπηση της τελετής, της δεξίωσης αλλά και πολλές άλλες στιγμές πριν και μετά την τελετή, με τους ίδιους, τους φίλους και την οικογένειά. Ο φωτογράφος λοιπόν θα πρέπει έχει ένα συνεργείο που να αποτελείται από τουλάχιστον τρεις ικανούς επαγγελματίες, για να μπορούν να καλύπτουν ταυτόχρονα όλα τα σημεία που ενδιαφέρουν το ζευγάρι και εκείνος να μπορεί να τα συντονίσει σωστά για να είναι τέλειο το αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάτε ότι αυτό που μένει για πάντα είναι τα στιγμιότυπα από εκείνη την ημέρα.
Φροντίστε να τα επιμεληθεί ο κατάλληλος επαγγελματίας.

Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία: i1.adis.ws

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο