Λουλούδια γάμου

Λουλούδια γάμου

Η εκκλησία το σημείο της τέλεσης του μυστηρίου, τόπος ιερός, ο Οίκος του Θεού, το σημείο της ένωσης του ζευγαριού με τα λόγια του παππά. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στον ανθοστολισμό του ιερού αυτού χώρου.

Αφού πρώτα πάρουμε την έγκριση του ιερέως, η διακόσμηση της εκκλησίας δεν θα πρέπει να είναι βαρυφορτωμένη, ούτε και υπερβολική, αλλά να είναι λιτή και καλαίσθητη. Άλλωστε, ο στολισμός των εκκλησιών με τους τρούλους τις τοιχογραφίες και τις εικόνες είναι τόσο ωραίος, ώστε οτιδήποτε υπερβολικό δεν θα είναι και καλαίσθητο. Η μυρωδιά των λουλουδιών θα πρέπει να είναι διακριτική και όχι αποπνικτική.

Τα λουλούδια τοποθετούνται πάντα στην είσοδο, αλλά και από την δεξιά και αριστερή πλευρά του ζευγαριού και φυσικά έξω από το ιερό. Συνήθως προτιμούνται τα λευκά λουλούδια, όπως κρίνοι και τριαντάφυλλα και οτιδήποτε άλλο από λουλούδια σε λευκό. Αποφεύγονται τα έντονα χρώματα.

Το ίδιο εντυπωσιακός θα πρέπει να είναι και ο ανθοστολισμός του αυτοκινήτου που θα συνοδεύσει την νύφη και τον γαμπρό στην εκκλησία, αλλά και στην συνέχεια τους νεόνυμφους στην δεξίωση γάμου. Ένας λιτός στολισμός με λουλούδια ίδια με τα λουλούδια της εκκλησίας θα ήταν ο ιδανικότερος για να κερδίσετε τις εντυπώσεις.

Εκεί όμως που θα επικεντρωθούν τα βλέμματα είναι στην νυφική ανθοδέσμη, όπου θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και λεπτομέρεια. Φροντίστε να γίνει από έναν επαγγελματία ανθοπώλη. Να σας ετοιμάσει μια ωραία σύνθεση με λουλούδια της αρεσκείας σας για να γοητεύσετε...

Συντάκτης: Ελένη Αρβανίτη
Φωτογραφία: maviefleur.blogspot.com/2013/05/

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο