Πως να επιλέξετε τα στέφανα του γάμου σας

Πως να επιλέξετε τα στέφανα του γάμου σας

Ώρα να διαλέξετε τα Στέφανα του γάμου σας

Τα στέφανα γάμου είναι τα κοσμήματα που θα φορέσετε μια φορά αλλά θα σας συντροφεύουν μια ζωή. Θα κοσμήσουν τα κεφάλια σας με για μια στιγμή αλλά το σπίτι σας για πάντα. Είναι το κόσμημα που θα αγοράσετε μια φορά, θα χρησιμοποιήσετε μια φορά αλλά θα μείνει για πάντα στην καρδιά, τη μνήμη και τη ζωή σας. Βάλτε τη φαντασία και το γούστο σας, μαζί με όλη σας την αγάπη και επιλέξτε τα στέφανά σας.

Οι επιλογές είναι πολλές. Στο παρελθόν ήταν κλαράκια δεμένα σε σχήμα στεφάνης με μπουμπούκια και άνθη. Την ίδια επιλογή κάνουν και νεότερα ζευγάρια που επιθυμούν να τιμήσουν τα ήθη και τα έθιμα της τρυφερής αυτής στιγμή της ένωσής τους. Κάποιοι θα τους έλεγαν ρομαντικούς άλλα η αλήθεια είναι πως η ρετρό αυτή επιλογή είναι δείγμα της τρυφερής και αγνής διάθεσης για το ταίρι σας.

Κάποιοι θα προτιμούσαν τα μέταλλα για να δέσουν και να στέψουν τον γάμο τους. Η επιλογή αυτή έρχεται από την εποχή των βασιλιάδων και των ιπποτών. Καθώς το στέμμα αντικαθιστά το διπλό στέμμα, τα στέφανα της ένωσης, το βασικό στοιχείο παραμένει το ευγενές μέταλλο. Κίτρινος χρυσός, λευκός χρυσός, ροζ χρυσός, πλατίνα, ασήμι όποιο και αν είναι το αγαπημένο σας μέταλλο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας ικανός αργυροχρυσοχόος που θα δημιουργήσει με τα στοιχεία που θα του ζητήσετε το κόσμημα που θα στολίσει τα κεφάλια σας και θα στέψει τον γάμο και το νέο σας κοινό ξεκίνημα.

Συνεχίζοντας με τις επιλογές και τις προτάσεις θα περάσουμε σε κάτι πιο εξεζητημένο και φαντασμαγορικό, τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Καθώς μιλάμε για κοσμήματα και λάμψη δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα πετράδια όπως το κατακόκκινο ρουμπίνι, το χρυσοπράσινο σμαράγδι, τον ιδιαίτερης σημασίας αμέθυστο, το ζαφείρι σε βαθύ μπλε χρώμα ή σε άλλη χρωματική επιλογή αν προτιμάτε και τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο πολύτιμο, το υπέρλαμπρο διαμάντι. Το μόνο που χρειάζεται να σκεφτείτε είναι το χρώμα που θα σας αρέσει και θα σας ταιριάξει περισσότερο. Για τους πιο ψαγμένους η επιλογή του κατάλληλου λίθου θέλει πολύ διάβασμα αφού ο καθένας από αυτούς έχει ιδιότητες και χαρακτηριστικά σου ίσως σας ενδιαφέρει να αναζητήσετε. Ένα είναι σίγουρο, πως όποια και αν είναι η επιλογή σας το αποτέλεσμα θα είναι λαμπερό και περίτεχνα δεμένο είτε επιλέξετε να τους δέσετε με κάποιο μέταλλο είτε επιλέξετε να τους τοποθετήσετε σε λεπτό μετάξι και να τους δέσετε με μεταξωτές κορδέλες και αστραφτερά νήματα.

Κάθε μια από τις παραπάνω προτάσεις έχει τον δικό της μοναδικό συμβολισμό. Η επιλογή που θα κάνετε θα πρέπει να είναι με βάση τον χαρακτήρα και των δυο σας καθώς και της διάθεσής σας. Τα στέφανα γάμου, όπως και οι βέρες γάμου, είναι θέμα του ζευγαριού σε μια από κοινού απόφαση. Αυτά τα σύμβολα θα πρέπει να είναι επιλεγμένα και από τους δύο για να εκφράζουν τα κοινά σας χαρακτηριστικά και το κοινό σας γούστο.

Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία: www.noikokyra.gr

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο