Χειμωνιάτικη νύφη

Χειμωνιάτικη νύφη

Όλες οι εποχές έχουν την αξία και τη χάρη τους. Για κάθε μια από αυτές οι ενδυματολογικές επιλογές είναι μοναδικές και άμεσα εξαρτημένες από τη θερμοκρασία και τις καιρικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση οι επιλογές είναι πολλές εφόσον οι ''υπηρέτες της μόδας'' είναι πάντα έτοιμοι και κάνουν τις καλύτερες προτάσεις για την κάθε εποχή ξεχωριστά.

Φυσικά οι νύφες πάντα έχουν την τιμητική τους, σε κάθε πασαρέλα, αφού ο κάθε δημιουργός κάνει την πρότασή του για νυφικό σε κάθε του κολεξιόν, αλλά και να μην ξεχνάμε τους κατεξοχήν δημιουργούς νυφικών και νυφικών φορεμάτων. Οι προτάσεις και οι επιλογές είναι τόσες κάθε χρόνο που κάποιες φορές είναι δύσκολο να επιλέξει η νύφη το καλύτερο, για εκείνη, νυφικό. Εδώ θα κάνουμε την επιλογή αυτή ευκολότερη.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την επιλογή του πατρόν η οποία είναι και η σημαντικότερη μιας και από αυτήν εξαρτώνται πολλά όπως το βάρος του υφάσματος ή τα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιηθούν. Τα πατρόν έχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που τα κατηγοριοποιούν, καλό είναι, το ιδανικό για εσάς σχέδιο, να το αναζητήσετε βάση του σωματότυπού σας, θέμα στο οποίο έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερα άρθρα. Οι επιλογές είναι, ως επί το πλείστον, με πολύ ύφασμα και κατά κύριο λόγο κλειστά στο πάνω μέρος και τα άκρα αλλά και μακριά ως το έδαφος. Κάποιες προτάσεις είναι ακόμη και με μικρό ανέβασμα στο λαιμό αλλά σε αυτά τα πατρόν καλό είναι να υπάρχει κέντημα ή διαφάνεια σε κάποια σημεία όπως στο μπούστο ή και τα μανίκια. Για το πολύ μακρύ νυφικό, αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ύφασμα και να κάνετε το μάκρος του μεγαλύτερο στο πίσω μέρος δημιουργώντας μια ουρά. Για εκείνες που προτιμούν να έχουν τα μαλλιά λυτά η ανοιχτή πλάτη είναι μια καλή επιλογή αρκεί να είναι κλειστό το μπροστινό μέρος του. Με ένα ιδιαίτερο κόψιμο στα μανίκια ή ακόμη και με πολύ εφαρμοστό μανίκι, που να φτάνει έως και μέχρι τα δάχτυλα οι επιλογές μπορούν να προσαρμοστούν στην εποχή με τα κατάλληλα αξεσουάρ.

Το χρώμα που είναι όμορφο αυτήν την εποχή είναι σίγουρα το λευκό, το καθαρό και απαστράπτον λευκό, φυσικά, αν είστε αρκετά τολμηρή, το κόκκινο είναι επίσης ένα πολύ όμορφο χρώμα για το χειμωνιάτικο νυφικό. Τα υφάσματα που είναι κατάλληλα για την εποχή και τις χαμηλές θερμοκρασίες της είναι αυτά που έχουν πιο πυκνή πλέξη, τα υφάσματα δηλαδή εκείνα που έχουν την λιγότερο διάφανη όψη. Ακόμη και οι χειμωνιάτικες δαντέλες είναι πυκμοπλεγμένες και με επαναλαμβανόμενα σμιχτά μοτίβα ώστε να αφήνουν το λιγότερο δυνατό γυμνό. Οι δαντέλες μπορούν να συνδυαστούν με ύφασμα εσωτερικά, στον κορμό ή και στα μανίκια, ανάλογα με το πόσο κρύο αντέχει η κάθε νύφη. Σουέτ, ταφτάς, μουσελίνα,  σατέν, μετάξι, τούλι, δαντέλες και κεντήματα καθώς και το βελούδο αλλά και η γούνα είναι ιδανικά για την δημιουργία του κατάλληλου νυφικού. Το παν είναι ο συνδυασμός.

Για την κόμμωση θα είναι όμορφο αλλά και βολικό ένα χτένισμα που αφήνει το μαλλί κάτω ώστε να κρατά ζεστό τον λαιμό και την πλάτη και ο συνδυασμός με ένα στέμμα είναι πολύ καλή επιλογή μιας και αυτή την εποχή δεν θα αποδίδει ένα βαρύ αποτέλεσμα αλλά μια κομψή εικόνα. Αν θέλετε το μαλλί σας ψηλά τότε καλό θα είναι να επιλέξετε ένα μακρύ πέπλο το οποίο να ξεκινά από την μέση του κεφαλιού σας ή από την βάση του για ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα, ανάλογα με την θέση που θα έχει ο κότσος σας.

Τα αξεσουάρ είναι απαραίτητα για κάθε νύφη, αφού αυτές είναι οι λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα του στιλ σας. Ξεκινάμε με τα γάντια, μακριά ή κοντά, ακόμη και πολύ κοντά που να καλύπτουν μόνο τα δάχτυλα και τη μισή παλάμη, αν σας βολεύουν, αλλά σίγουρα καλό είναι να υπάρχουν μιας και δεν θα θέλατε να σας περιορίσει το κρύο για μια εξωτερική φωτογράφιση. Για την περίπτωση βροχής καλό είναι η μητέρα ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο να κρατά μια λευκή ομπρέλα, μεγάλη κατά προτίμηση για να καλύπτει όλο το νυφικό σας.  Η γούνα ή ένα χοντρό πανωφόρι σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα, αν θέλετε να κάνετε την ανατροπή στην εικόνα σας ή σε λευκό αν ήδη έχετε κάνει την ανατροπή με ένα κατακκόκινο νυφικό θα είναι ιδανική εικόνα για φωτογράφιση σεύεξωτερικό χειμωνιάτικο φόντο.

Αν είναι χιονισμένα ή έχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία εκεί που θα γίνει ο γάμος τότε να έχετε μαζί σας ένα μανσόν για να προστατεύσετε τα χέρια σας, το χρώμα του θα εξαρτηθεί από το χρώμα του παλτού σας. Μην διστάσετε να έχετε μαζί σας και ένα ζευγάρι γούνινες γκέτες για να προστατέψετε τα πόδια σας από το κρύο ή ένα ζευγάρι λευκές μπότες χιονιού για να αλλάξετε πριν βγείτε από την εκκλησία, το τακούνι δεν ενδείκνυται στο χιόνι και θα είναι πολύ άσχημη εμπειρία αν έχετε κάποιο ατύχημα πριν τη δεξίωση.  

Σε κάθε περίπτωση η εποχή δεν είναι εχθρός της μόδας αλλά εμπνευστής της, επιλέξτε τους κατάλληλους συνδυασμούς για εσάς, που να αναδεικνύουν τη χάρη και το στιλ σας, και όλοι θα μαγευτούν από το αποτέλεσμα.

Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία: ebay.com

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο