Πάλι από την αρχή

Πάλι από την αρχή

Μετά από πολλές έντονες και ατελείωτες ώρες καβγάδων και διαφωνιών, έρχεται η στιγμή που αποφασίζεις ότι δεν μπορείς να συνυπάρχεις πλέον με τον σύζυγό σου. Η λύση, το διαζύγιο. Μια επίπονη διαδικασία, που εκτός από το γεγονός ότι σε πληγώνει, αδειάζει και τον τραπεζικό σου λογαριασμό, κάνοντας πλούσιο τον δικηγόρο σου. Ύστερα, καταφθάνουν και οι σκέψεις απελπισίας, όπως ότι δεν θα βρεις ποτέ το άλλο σου μισό και θα μείνεις μόνος για το υπόλοιπο της ζωής σου. Η ελπίδα, όμως, πεθαίνει πάντα τελευταία.

Μετά από αμέτρητα ραντεβού, ή ίσως και λιγότερα, ο έρωτας σου ξαναχτυπάει την πόρτα. Η καρδιά σου χτυπά δυνατά και ασταμάτητα. Ο εσωτερικός σου κόσμος γεμίζει ξανά από ευτυχία και αγάπη. Βλέπεις στο πρόσωπο του νέου συντρόφου σου, τον άνθρωπό σου, το στήριγμά σου. Εν τέλει, αποφασίζεις πως θα κάνεις για άλλη μια φορά το μεγάλο βήμα και θα ξαναπαντρευτείς. Η ζωή σου δίνει ακόμη μια ευκαιρία για να πετύχεις.

Αυτή τη φορά, ο γάμος που διαλέγεις δεν είναι ανοιχτός για πάνω από εκατό άτομα, ούτε έχει τις πολυτέλειες του προηγούμενου. Σε ενδιαφέρει μόνο το γεγονός, ότι αυτή την φορά ζεις την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σου. Μια μέρα που ξέρεις καλά, ότι θα επαναλαμβάνεται κάθε μέρα. Έχεις βρει τον σύντροφο της καρδιάς σου και όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά. Αρέσκεσαι στο να μοιραστείς αυτό το χαρμόσυνο γεγονός της ζωής σου με τα λίγα άτομα που σε αγαπούν και σου στάθηκαν στις δύσκολες στιγμές που πέρασες.

Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να φτιάξει την ζωή του από την αρχή για δεύτερη φορά. Κανείς δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια, ούτε η εκκλησία, ούτε η κοινωνία. Πρέπει να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για τους πιο αδύναμους, που μια αποτυχία είναι αρκετή για να τους ραγίσει την καρδιά και να τους καταστρέψει την προσωπική ζωή.

Συντάκτης: Παυλίνα Γεωργίου
Φωτογραφία: denotarissen.nl

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο