Δεξίωση Γάμου στην Αθήνα

Δεξίωση Γάμου στην Αθήνα

Προτάσεις και Ιδέες


Για εσάς που μένετε στην Αττική και αποφασίσετε να κάνετε τον γάμο σας εντός του λεκανοπεδίου, προκειμένου να είναι εύκολη η πρόσβαση για τους περισσότερους καλεσμένους σας, τότε καλά θα κάνετε να αναζητήσετε πολύ προσεκτικά τον τόπο όπου θα γίνει η δεξίωσή σας.


Εντός της Αττικής μπορείτε να βρείτε ότι τραβά η ψυχή σας σε σχέση με την αίθουσα, τον χώρο ή το κτήμα, όπου θα δεξιωθείτε τους εκλεκτούς φίλους και συγγενείς. Όταν οι επιλογές είναι τόσες πολλές έχετε σίγουρα την πολυτέλεια της επιλογής, αλλά αυτό είναι ταυτόχρονα και χαοτικό. Όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους δεξίωσης και μετά να επιλέξεις τον καλύτερο χώρο ανάμεσα σε τόσους πολλούς που υπάρχουν, μπορεί η πολυτέλεια των πολλών επιλογών τελικά να γίνει βασανιστήριο. Για να βοηθήσουμε στην αναζήτηση του ιδανικού χώρου για την δεξίωσής σας θα πρέπει να βάλουμε στην τεράστια αυτή λίστα μια σειρά.


Ο ιδανικός τρόπος για να διαμορφώσετε αυτή τη λίστα είναι να ξεκινήσετε από το πόσο κοντά ή μακριά θέλετε να πάτε μετά την εκκλησία και στη συνέχεια να σκεφτείτε την επιλογή του είδους της δεξίωσης που σας αρέσει. Ανάλογα με την απόσταση που θέλετε να διανύσετε κάντε μια λίστα με τους χώρους που υπάρχουν. Στην συνέχεια θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε κλασική δεξίωση γάμου ή κάποια μοντέρνα εκδοχή της, σχεδόν όλα τα παρακάτω υπάρχουν σε σχετικά κοντινή ακτίνα από οπουδήποτε εντός Αττικής.


Για την κλασικά δεξίωση κάποια από τις αίθουσες ξενοδοχείων για γάμους ή κάποια από τις αμιγώς αίθουσες δεξιώσεων κάποιου κέντρου εκδηλώσεων, ή κάποιο από τα κτήματα γάμου θα σας εξυπηρετήσει τέλεια, αφού οι περισσότερες έχουν την ίδια διαρρύθμιση σε σχέση με τα τραπέζια και την πίστα, διαθέτουν άνετο πάρκινγκ και το προσωπικό είναι απόλυτα εξοικειωμένο με τέτοιου είδους δεξιώσεις. Σε παραλλαγή αυτού, και με βάση το κόστος που έχετε υπολογίσει, κάποια λέσχη (τύπου τένις club), ένα μέγαρο ή μια βίλα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Λόγω του ανοιχτού χώρου και της όμορφης θέας, που διαθέτουν σχεδόν όλα τους, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε αυτούς τους χώρους κάνει την επιλογή αυτή ιδανική για έναν καλοκαιρινό γάμο. Όλα τα κτήματα και οι βίλες έχουν άνετο πάρκινγκ. Σε κάποια θα βρείτε πισίνα ή ρυάκια ή ακόμη και καταρράχτες, σε άλλα παιδότοπο και ίσως ένα γραφικό εκκλησάκι για την τελετή. Σίγουρα κάποιο θα ταιριάξει με τις προτιμήσεις σας.


Αν είστε παραδοσιακός τύπος και θέλετε να κάνετε μια δεξίωση που να θυμίζει κλασικό Ελληνικό γάμο τότε θα πρέπει να επιλέξετε κάποια από τις ταβέρνες δεξιώσεων που να μπορεί να ακολουθήσει το μενού που σας αρέσει. Να διαθέτει πίστα για να μπορείτε να τοποθετήσετε ορχήστρα αν προτιμάτε, αλλά και άνετο χώρο για να χορέψετε. Εάν διαθέτει και κήπο θα είναι ακόμη καλύτερο μιας και έτσι θα έχετε περισσότερη άνεση για να προσαρμοστείτε ανάλογα με τον καιρό.


Για μια πιο μοντέρνα εκδοχή της δεξίωσης θα μπορούσατε να επιλέξετε τον χώρο δεξιώσεων μιας γκαλερί ή ενός μουσείου. Πολλοί τέτοιοι χώροι διατίθενται ανάλογα με τον όγκο των καλεσμένων σας. Μια κάποια από τις αίθουσες δεξιώσεων σε roof garden στο κέντρο της Αθήνας, θα μπορούσε να είναι πολύ όμορφη σκέψη ιδίως αν έχει ανοιγόμενες τζαμαρίες και οροφή. Ένα εκκεντρικό εστιατόριο που γνωρίζετε και προτιμάτε την κουζίνα του αν δίνεται προτεραιότητα στο φαγητό ή και ένα μπαρ αν δίνεται προτεραιότητα στη διασκέδαση, ως εναλλακτικοί χώροι δεξιώσεων.


Όλες οι παραπάνω επιλογές μπορεί να είναι ιδανικές για εσάς, αλλά πάντα θα πρέπει να θυμάστε ότι τη δεξίωση γάμου την διοργανώνεται για να τιμήσετε τους καλεσμένους σας, που ήρθαν για να μοιραστούν τη χαρά σας και να σας δώσουν τις ευχές τους. Μην ξεχάσετε να σκεφτείτε ότι θα πρέπει να είναι όλοι ικανοποιημένοι από τις επιλογές σας.

Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία: www.omorfosgamos.eu

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο