Βέρες

Βέρες

Η βέρα στον γάμο δεν είναι ένα απλό κόσμημα αλλά ένα σύμβολο με πολλές έννοιες. Είναι ένα σύμβολο αιώνιας πίστης, αφοσίωσης, δέσμευσης και αγάπης δύο ανθρώπων. Ένα συμβόλαιο με υπογραφές τα ονόματα των συζύγων αλλά και την ημερομηνία γάμου στο εσωτερικό τους. Ξεκινώντας από τον αρραβώνα που φοριέται στο αριστερό χέρι ως υπόσχεση γάμου ενώ κατά την τέλεση του μυστηρίου μετακινείται στο δεξί.

Παλιότερα φτιάχνονταν αποκλειστικά από χρυσό, υλικό άφθαρτο . Πίστευαν ότι οι βασικές ιδιότητες του χρυσού όπως η αντοχή στο χρόνο αλλά και η μεγάλη αξία του θα περνούσαν στο γάμο. Τα τελευταία χρόνια προτιμούνται οι φτιαγμένες από λευκόχρυσο ή οι δίχρωμες. Το κυκλικό τους σχήμα αντιπροσωπεύει τον κύκλο της ζωής , μιας κοινής ζωής με αγάπη δίχως αρχή και τέλος. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε γάμου. Κάντε λοιπόν αυτό το κομμάτι μοναδικό.

Υπάρχει τεράστια ποικιλία σχεδίων από τις απλές κλασικές ως τις πιο μοντέρνες. Σίγουρα θα βρείτε μία που θα σας αντιπροσωπεύει και θα θέλετε να μείνει στο δάχτυλό σας μια ζωή. Και όταν πια μετά από χρόνια την βλέπετε θα θυμάστε την ημέρα του γάμου σας, την υπέροχη οικογένεια που κάνατε και τις όμορφες στιγμές που ζήσατε μαζί με τον άνθρωπο που έχετε επιλέξει να σας συντροφεύει.

Συντάκτης: Τσιλιλή Σοφία
Φωτογραφία: www.en.wikipedia.org

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο