Γάμος στο χωριό

Γάμος στο χωριό

Η υπόθεση γάμος δεν είναι ποτέ τόσο εύκολη όσο φαίνεται στην αρχή. Τα θέματα που καλείται το ζευγάρι να επιλύσει προκειμένου να είναι όμορφο το αποτέλεσμα είναι αρκετά. Το να οργανωθούν όλα για να ευχαριστηθούν οι καλεσμένοι τους, που θα τους τιμήσουν με την παρουσία τους, είναι ένας πολύ βασικός στόχος. Πολλοί είναι οι συγγενείς και οι φίλοι που πρόκειται να κλιθούν και οι αποστάσεις που θα διανυθούν, για αυτόν τον λόγο είναι κάτι που το ζευγάρι πρέπει σκεφτεί ακόμη πιο σοβαρά.


Πολλές φορές, και ανάλογα με την καταγωγή του ζευγαριού, είναι προτιμότερο ο γάμος να πάει στους καλεσμένους και όχι οι καλεσμένοι στον γάμο.


Αν το ζευγάρι κατάγεται από το ίδιο χωριό ή από κοντινά μέρη, και μένουν στην πόλη, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να κάνουν τον γάμο στο χωριό τους. Οι περισσότεροι συγγενείς μένουν εκεί και φυσικά ο γάμος στο χωριό θα έχει πολύ πιο ωραία ατμόσφαιρα.


Για να οργανώσετε τον γάμο σας στο χωριό χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να έχετε φροντίσει το θέμα της εκκλησίας. Σε πολλά χωριά ο παπάς δεν είναι μόνιμος ή μπορεί στην εκκλησία που θέλετε εσείς να μην έχει πάντα παπά. Πρέπει να επικοινωνήσετε με την Μητρόπολη, ώστε να πάρετε άδεια να λειτουργήσει η εκκλησία που θέλετε εκείνη την ημέρα.


Το επόμενο θέμα που καλείστε να αποφασίσετε είναι το που θα κάνετε τη δεξίωση του γάμου. Σε πολλά χωριά η επιλογή του χώρου δεν έχει μεγάλη ποικιλία, μιας και ολόκληρο το χωριό διαθέτει έναν ή δυο χώρους με μεγάλη αίθουσα, και ανήκουν συνήθως στον Δήμο ή κάποιον σύλλογο της περιοχής. Αν θέλετε να κλείσετε αυτή την αίθουσα δεξίωσης, τότε δεν μένει παρά να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του χώρου και να ζητήσετε να σας τον παραχωρήσουν για την μέρα εκείνη. Αν έχετε μεγάλη έκταση στον κήπο του σπιτιού σας, τότε μια ακόμη καλύτερη σκέψη είναι να οργανώσετε τη δεξίωση του γάμου σας εκεί με τη βοήθεια κάποιας εταιρείας catering που θα μπορεί να σας προμηθεύσει, εκτός από φαγητό και ανθρώπινο δυναμικό, τα τραπέζια και τις καρέκλες. Είτε στην αίθουσα είτε στον κήπο σας η δεξίωση γάμου μπορεί να είναι ανάλογη των προσδοκιών σας αρκεί η εταιρεία catering που θα επιλέξετε να έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και φυσικά γευστικό φαγητό.


Ακόμη δεν πρέπει να ξεχάσετε την φιλοξενία των φίλων και των συγγενών που δεν μένουν στο χωριό. Για αυτούς, αν δεν έχετε κάποιον χώρο στο σπίτι σας να τους φιλοξενήσετε, τότε καλό είναι να φροντίσετε να υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα σε κάποιο κοντινό πανδοχείο.


Σε κάθε περίπτωση η ομορφιά και η χάρη της ατμόσφαιρας που προσφέρουν τα χωριά της Ελλάδας είναι μοναδική και ανεκτίμητη.

Συντάκτης: Ελένη Μπάιλα
Φωτογραφία: www.glow.gr

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο