Γάμος με βροχή

Γάμος με βροχή

Έχετε οργανώσει τα πάντα στην εντέλεια, στείλατε τις προσκλήσεις, έτοιμες οι μπομπονιέρες γάμου, τα παρανυφάκια έμαθαν τον ρόλο τους, το νυφικό είναι υπέροχο, τα του στολισμού ναού και δεξίωσης τακτοποιημένα, ο γαμπρός θα είναι κούκλος όπως κι εσείς κι ο κουμπάρος δεν θα ξεχάσει να πάρει τις βέρες μαζί του! Ναι, ο καιρός όμως; Συνεννοηθήκατε; Ο καιρός είναι άστατος και είναι κρίμα μια βροχή να βάλει νερά στη στράτα σας!
Μην αγχώνεστε, εκείνο που χρειάζεστε είναι ένα καλά μελετημένο σχέδιο και σωστή προετοιμασία.

Ζητήστε μακιγιάζ αδιάβροχο και η κομμώτρια ας φροντίσει για σταθερή νυφική κόμμωση. Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε τα ίσια μαλλιά, καθώς η υγρασία θα τα φριζάρει όση λακ και αν χρησιμοποιήσετε. Ένα πέπλο, αφαιρούμενο ή όχι, είναι κι αυτό προστατευτικό του νυφικού χτενίσματος.  
Με εσάρπα ή κομψό αδιάβροχο  η εμφάνισή σας δεν κινδυνεύει άμεσα. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε μια νυφική ομπρέλα, ταιριαστή με το νυφικό σας και τα χρώματα του γάμου σας.
Αν το νυφικό σας έχει μακριά ουρά, επιστρατεύστε 2-3 φίλες εφοδιασμένες με ασορτί ομπρέλες για να την σηκώσουν (θαυμάσια εικόνα για special φωτογραφία!).

Μη γελάσετε με τις γαλότσες, οι καλεσμένοι σας θα είναι μέσα στον ναό κι εσείς μπορείτε να τις αλλάξετε στα γρήγορα πριν μπείτε με τη βοήθεια της αγαπημένης σας φίλης ή της κουμπάρας ή ακόμα και του γαμπρού.
Στο κάτω-κάτω, μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο, αφού θα πρέπει κι αυτός να λάβει τα μέτρα του!
Για τους τολμηρούς μελλόνυμφους, οι μοντέρνες γαλότσες ας μην αντικατασταθούν, θα είναι η πινελιά που κάνει τη διαφορά!

Αν το όχημα που θα σας μεταφέρει , σας αφήσει όσο πιο κοντά στον ναό είναι δυνατόν, ακόμα καλύτερα. Σε περίπτωση που το νυφικό αυτοκίνητο  είναι κάμπριο, φροντίστε να έχετε  εναλλακτική επιλογή αυτοκινήτου.

Ενα στέγαστρο ή μια  τέντα μέχρι την είσοδο της εκκλησίας, ειδικά αν ο χώρος του ναού είναι μικρός, θα προφυλάξει τους προσκεκλημένους σας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να τοποθετηθούν κάποια καλάθια με ομπρέλες δίπλα στην είσοδο του ναού, ενώ μια φίλη σας μπορεί να προσφέρει χαρτομάντηλα ή μικρές πετσέτες.

Μιλήστε με τον ανθοπώλη, ώστε να μεταφερθούν οι ανθοδιακοσμήσεις εντός εκκλησίας γρήγορα κι οργανωμένα, χωρίς να χαλάσουν.
Μιλήστε με τον φωτογράφο. Η βροχή μπορεί να είναι η ευκαιρία για υπέροχες λήψεις και εξαιρετικά ρομαντικές, καλλιτεχνικές φωτογραφίες!

Αν η γαμήλια δεξίωση πρόκειται να γίνει σε ανοιχτό χώρο, μάθετε εγκαίρως από το δελτίο καιρού για την πιθανότητα βροχής . Έτσι, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα (π.χ τέντες), ώστε να μη χαλάσει το πάρτυ σας. Αν υπάρχει κλειστή αίθουσα δεξιώσεων στον χώρο, καλό είναι εκ των προτέρων να έχετε εξασφαλίσει την χρήση της σε περίπτωση βροχής, καθώς η έκτακτη παροχή της κοστίζει.

 Βλέπετε; Λύσεις υπάρχουν. Απολαύστε τη βροχή, απολαύστε τον γάμο σας!

Επιμέλεια κειμένου: Αγγέλα Παναγιωτίδη

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο