Παντρεμένος με τη μαμά του

Παντρεμένος με τη μαμά του

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χωρίσει ένα παντρεμένο ζευγάρι: η αδιαφορία μετά απο μερικά χρόνια, η απιστία είτε απο την μεριά του άνδρα είτε από την μεριά της γυναίκας, οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν στην μιζέρια, ακόμα και η ανικανότητα ή η άρνηση κάποιου από τους δυο να κάνουν παιδί. Για αυτές και για ακόμη πολλές περιπτώσεις, που μπορεί να φταίνε και οι δυο πλευρές ενός ζευγαριού. Μια από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου φταίει μόνο ο ένας, είναι όταν ο άνδρας δεν έχει ''απογαλακτιστεί'' από την μητέρα του.

Αναφέρομαι στην περίπτωση όπου το ''οιδιπόδειο'' σύμπλεγμα ανάμεσα στην μητέρα και στον γιο, συνεχίζει να υπάρχει σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και μετά την παιδική ηλικία. Τα μικρά αγόρια, μέχρι να μπούνε στα χρόνια της εφηβειας, είναι πολύ κοντά με την μαμά τους. Αγνοούν την πατρική φιγούρα, καθώς έχουν ακόμα ουσιαστική ανάγκη την μητέρα τους για να τα μεγαλώσει. Από την ηλικία των 13-14 ετών, όμως, και μετά, αρχίζουν να έχουν άλλα ενδιαφέροντα και αναγκαστικά έρχονται πιο κοντά στο ανδρικό πρότυπο, τον πατέρα τους. Όμως, υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις.

Απο τις πρώτες ερωτικές σχέσεις του αγοριού μέχρι και τον γάμο του, η παρουσία της μάνας είναι ιδιαίτερα αισθητή. Τον συμβουλεύει σε κάθε του βήμα, του οργανώνει την κάθε του κίνηση κι εκείνος την ακούει απόλυτα, χωρίς καμμιά ένσταση ή άρνηση. Έτσι, δημιουργούνται και τα προβλήματα μέσα στον γάμο του. Έχει σε προτεραιότητα την μητέρα του, δεν της αντιμιλά ποτέ, δεν εμπιστεύεται την γυναίκα του και δεν παίρνει το μέρος της σε πιθανή φιλονικία με την μαμά του. Το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο, όταν η δυστυχισμένη σύζυγος, του βάζει το ερώτημα "Η εγώ ή η μάνα σου", κι εκείνος διαλέγει την μαμά του.

Συντάκτης: Γεωργίου Παυλίνα
Φωτογραφία: gr.pinterest.com/ostrands22/wedding-pictures/

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο