Άρθρα Γάμου

Παντρεμένος με τη μαμά του

Παντρεμένος με τη μαμά του

Υπαρχουν πολλοί λόγοι για να χωρίσει ενα παντρεμενο ζευγαρι: η αδιαφορία μετά απο μερικά χρόνια, η απιστία είτε απο την μεριά του άνδρα είτε απο την μεριά της γυναίκας, οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν στην μιζέρια, ακόμα και η ανικανότητα κάποιου απο τους δυο να κάνουν παιδί. Για αυτές και για ακόμη πολλές περιπτώσεις, φταίνε και οι δυο πλευρές ενός ζευγαριου. Μια απο τις σπανιες περιπτωσεις όπου φταίει μόνο ο ένας, είναι όταν ο άνδρας δεν έχει απογαλακτιστει απο την μητέρα του.

Αναφερομαι στην περίπτωση όπου το οιδιποδειο σύμπλεγμα ανάμεσα στην μητέρα και στον γιο, συνεχίζει να υπάρχει σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και μετά την παιδική ηλικία. Τα μικρά αγόρια, μέχρι να μπούνε στα χρόνια της εφηβειας, είναι πολύ κοντά με την μαμά τους. Αγνοουν την πατρική φιγούρα, καθώς έχουν ακόμα ουσιαστική ανάγκη την μητέρα τους για να τα μεγαλώσει. Απο την ηλικία των 13-14 ετών, όμως, και μετά, αρχίζουν να έχουν αλλά ενδιαφεροντα και αναγκαστικά έρχονται πιο κοντά στο ανδρικό πρότυπο, τον πατέρα τους. Ομως, υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις.

Απο τις πρώτες ερωτικές σχέσεις του αγοριού μέχρι και τον γάμο του, η παρουσία της μάνας είναι ιδιαίτερα αισθητη. Τον συμβουλεύει σε κάθε του βήμα, του οργανωνει την καθε του κίνηση κι εκείνος την ακούει απόλυτα,χωρίς καμμιά ενσταση η άρνηση. Ετσι, δημιουργουνται και τα προβλήματα μέσα στον γάμο του. Εχει σε προτεραιοτητα την μητέρα του, δεν της αντιμιλά ποτέ,δεν εμπιστευεται την γυναίκα του και δεν παίρνει το μερος της σε πιθανή φιλονικία με την μαμά του. Το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο,όταν η δυστυχισμενη σύζυγος, του βάζει το ερωτημα "Η εγώ η η μάνα σου", κι εκείνος διαλέγει την μαμά του

Συντάκτης: Γεωργίου Παυλίνα

Δεξίωση

Νύφη

Γαμπρός

Νυφικά

Φωτογράφηση

Ανθοστολισμοί

Μπομπονιέρες

Προσκλητήρια

Στέφανα

Κοσμήματα

Οργάνωση Γάμου

Γαμήλια Ταξίδια

Περισσότερα για το γάμο